1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. BM’ye Çağrı: Gazze Ablukasını Kaldırın
BM’ye Çağrı: Gazze Ablukasını Kaldırın

BM’ye Çağrı: Gazze Ablukasını Kaldırın

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki ablukanın kaldırılması ve Batı Şeria’daki yerleşim birimleri inşasının durdurulması için derhal harekete geçmeye çağırıldı.

17 Eylül 2016 Cumartesi 08:00A+A-

Gazze Şeridi’nde Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamaların (Tıklayın: “500 Binden Fazla İsrailli Filistin Topraklarına Yerleşti”) son derece önemli olduğunu belirterek, “Gazze'deki ablukayı kaldırmak ve Batı Şeria'daki yerleşim birimleri inşasını durdurmak için BM’yi acilen harekete geçmeye davet ediyoruz.” dedi.

“Abluka Yasa Dışı ve Gayr-i Ahlâkî”

BM Genel Sekreteri’ne Gazze’deki ablukanın kaldırılması için işgalci İsrail’e baskı yapılması konusunda daha etkin rol oynaması çağrısında bulunan el-Hudari, “Abluka yasa dışı ve gayr-i ahlâkî bir durum. Uluslararası kanunlara aykırı olan yerleşim birimleri inşasının da sona erdirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Gazze Halkı Onlarca Sıkıntıyla İç İçe Yaşamaya Çalışıyor”

İsrail'in yaklaşık 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’ye üç kez düzenlediği saldırıların bölgedeki ekonomiyi çökerttiğini, işsizlik ve yoksulluğu arttırdığını kaydeden el-Hudari, “Bir milyondan fazla Gazzeli yardıma muhtaç. Gazze halkı, su, elektrik ve altyapı sorunları gibi onlarca sıkıntıyla iç içe yaşamaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum