1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM de Cuntanın Katliamlarına Dilsiz Şeytan!
BM de Cuntanın Katliamlarına Dilsiz Şeytan!

BM de Cuntanın Katliamlarına Dilsiz Şeytan!

Birleşmiş Milletler, Mısır’daki vahşeti görüşmek için yaptıkları toplantıda kimin için birleştiklerini bir kez daha dünyaya ilan etti!

16 Ağustos 2013 Cuma 12:09A+A-

Mısır’da bir gecede binlerce masumu katledip, binlercesini yaralayan cuntaya Birleşmiş Milletler diye bir teşkilat kınama mesajı bile yayınlayamıyor. Mısır’da bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden on binlerce insanın üzerine kurşun yağdıran askeri cuntaya bir tebrik mesajları yayınlamadıkları kaldı.

İHVAN’DAN DARBECİLERE TARİHİ DERS!

Suud, BAE, ABD, İsrail gibi devletlerin açık desteğiyle askeri müdahalenin olduğu Mısır’da, Müslüman Kardeşler, gösterdikleri direnişle cuntaya ve arkasındaki devletlere tarihi bir ders verdi. Bütün provakatif girişimlere rağmen sivil itaatsizliğinden geri adım atmayan İhvan, Mısır üzerinde oynanan oyunları bozmakla kalmadı maskelerin düşmesine de neden oldu. Kimin güdümünde oldukları sır olmayan ve hangi küresel güç odaklarının çıkarlarını gözettikleri tartışma götürmeyen BM, Mısır’da da sınıfta kaldı. Göz boyama maksatlı yapılan toplantıda, cuntaya bir tebrik mesajı gönderilmediği kaldı. İsrail, ABD, Rusya, Fransa, İngiltere gibi kapitalist devletlerin çıkarlarını gözetmekten başka bir işlev görmediğini her toplantıda biraz daha gösteren BM, Mısır cuntasının katliamları karşısındaki duruşu nedeniyle de şaşırtmadı.  

CUNTANIN KATLİAMLARINI KINAYAMADILAR!

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Mısır'daki katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda, ülkedeki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği kanlı baskını kınama kararı bile çıkarılamadı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda Konsey üyeleri ortak bir kınama metni üzerinde anlaşamadı. Nasıl bir askeri müdahaleymiş ki, kameralar karşısında gerçekleştirilen katliama rağmen, birleşen dünyanın devletleri en yumuşak tepki olarak bile yorumlanan bir kınama mesajı bile yayınlayamıyor.  

“TARAFLAR” ŞİDDETE SON VERMELİYMİŞ!

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, Mısır'daki gelişmelerle ilgili Konsey'e bilgi verdi. Bilgilendirme sonunda Konsey üyeleri yalnızca Mısır'daki tüm taraflara sanki karşılıklı çatışma yaşanıyor gibi maksimum sükûnet çağrısı yapabildi. Ordunun yapmaya devam ettiği katliamlara hiç olmazsa son vermesi çağrısı yapılması gerekirken, taraflara şiddete son verilmesi ve ulusal uzlaşı çağrısı yapıldı.

BM’NİN DARBEDE ROLÜ MÜ VAR?

Fransa, İngiltere ve Avustralya'nın isteği üzerine acil toplanan 15 üyeli Konsey, ortak bir mutabakat üzerinde anlaşamadı. Bu durum BM’nin darbe içerisindeki aktif rolünü de gözler önüne serdi. Konsey'in Ağustos ayı dönem başkanı Arjantin tanığı olduğu vahşet karşısında günah çıkarmak için bile olsa, Mursi yanlılarına yönelik kanlı saldırıyı kınadı. Arjantin Daimi Temsilcisi ve Konsey Başkanı Büyükelçi Maria Cristina Perceval, Güvenlik Konseyi toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra ülkesi adına bir açıklama yaptı. Ve Birleşmiş Milletlerin yapamadığını Daimi Temsilci yaparak, "Arjantin'in protestoculara yönelik vahşi saldırıyı kınadığını" bildirdi.

Arjantin'in 3 Temmuz'daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlatan Perceval, bu tarihten sonra Mısır'daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

(ıslahhaber)

HABERE YORUM KAT