1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bitlis'teki PKK Operasyonunda 2 Tutuklama
Bitlis'teki PKK Operasyonunda 2 Tutuklama

Bitlis'teki PKK Operasyonunda 2 Tutuklama

Bitlis’in Hizan ilçesindeki Jandarma Asker Gazinosu ile AK Parti İlçe Başkanlığı’na yönelik saldırı ve bir çay ocağının yakılması olayına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

14 Eylül 2015 Pazartesi 09:37A+A-

Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK mensuplarınca Hizan ilçesinde düzenlenen saldırılarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışma yürüttüğü belirtildi.

“Güvenlik güçleri”nce 11 Eylül'de Hizan'da yapılan yol kontrollerinde durumundan şüphelenilen bir aracın durdurulduğu kaydedilen açıklamada, yapılan kimlik kontrolünde araçtaki S.E. ve R.İ. isimli şahıslardan S.E.'nin "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından arandığının tespit edildiği bildirildi.

S.E. ve R.İ.'nin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin, Hizan'da terör örgütü PKK/KCK adına Jandarma Asker Gazinosu'na el yapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırıyı, ilçedeki bir çay ocağının yakılması olayını ve AK Parti İlçe Başkanlığı binasına saldırı eylemini gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen S.E. ve R.İ., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.".

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT