1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bismil ve Cizre'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi
Bismil ve Cizre'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Bismil ve Cizre'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

08 Eylül 2015 Salı 21:29A+A-

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki 4 mahallede sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Bismil Kaymakamlığı, PKK mensupları ile uzantılarının yol kapatıp, hendek kazarak güvenlik güçlerine yönelik saldırıları nedeniyle Ulutürk, Tekel, Dumpınar ve Fırat mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Karar, belediye hoparlörlerinden duyuruldu. Anonslarda, ikinci bir duyuruya kadar bu mahallelerde oturan vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi.

CİZRE'DE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.. 

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede vatandaşların can, mal güvenliği ile kamu düzenini tehdit ederek, çocuk, kadın, erkek, asker, polis demeden etrafa patlayıcı, roket ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla güvenlik güçlerinin hukuk düzeni içerisinde vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını özenle sürdüğü belirtildi.

"Cizre'de vatandaşların can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam ediyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarınca halkın günlük hayatlarını devam ettirmelerini engelleyen patlayıcı madde ve mayın düzenekleri yerleştirilmiş hendek ve barikatları bertaraf etmek için güvenlik kuvvetlerimiz titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir."

Açıklamada ayrıca vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi, başta sağlık olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT