1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Birisinin Arkasına Saklanarak Saldırmak, Hoş mu?"
"Birisinin Arkasına Saklanarak Saldırmak, Hoş mu?"

"Birisinin Arkasına Saklanarak Saldırmak, Hoş mu?"

Selahaddin E. Çakırgil yazısında, Davutoğlu'nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinden ayrılma kararını açıklamasının ardından tartışılan Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

12 Mayıs 2016 Perşembe 06:39A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor:

9 Mayıs günü yazdığım ‘Mağduriyet Yok! Ciddî Bir Uyumsuzluk Giderildi, O Kadar!’ başlıklı yazıda, Davutoğlu’nun hedef alındığı zehabına kapılmış bazıları... Ve makamların, mansıbların gelip geçiciliği ve mezarlıkların vazgeçilemez olduğu sanılanlarla dolu olduğu ifadesi de herkes için geçerlidir; Tayyîb Bey için de... Bunu bizzat o da sık sık vurguluyor.

O yazıda, Davutoğlu’yla direkt ilgili bölüm son paragraftır ve o da bir serzenişten ibarettir.

***

Böyleyken, Davutoğlu’nun arkasına sığınarak, ondan da daha ileri bir tepki vermeye kalkışıp Tayyîb Bey’e vurmak için harekete geçmelerinin ne kadar sağlıklı düşündükleri de sorgulanmalı değil midir? Üstelik de, iç siyasette de, dış siyasette de, Davutoğlu’na kimse söz dokundurmaz ve hemen bütün odakların, zehirli oklarını Tayyîb Bey’in üzerine attıkları da ortada iken, içimizden bazılarının o propagandalara paralel olarak, Tayyîb Bey’i ‘günah keçisi’ hâlinde göstermeye kalkışmaları sağlıklı mıdır?

***

Tayyîb Bey, Davutoğlu’nun liyâkatini değerlendirmiş ve Başbakanlık Başdanışmanlığı ve sonra, Dışişleri Bakanlığı’na getirerek, 10 seneyi aşkın bir süre birlikte çalışmıştı ve o uzun yıllar boyunca, hiçbir uyumsuzluk meydana gelmemişti. Cumhurbaşkanı seçilince ise kendisine fikrî bakımdan da en yakın birisi olarak gördüğü Davutoğlu’nu AK Parti Genel Başkanlığı’na seçimini neredeyse oy birliğiyle sağladıktan sonra Başbakanlık makamına da getirmiştir.

(...)

Yazının devamı için tıklayın >>>