1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Birgün’ün Manşetine, Zaman’dan Yalanlama
Birgün’ün Manşetine, Zaman’dan Yalanlama

Birgün’ün Manşetine, Zaman’dan Yalanlama

Birgün Gazetesi bugün “The Cemaat İran’a Karşı” manşetiyle çıktı. Haber içinde İran’ın Gülen’e ait okula baskın yaptığı ve 83 CIA ajanını yakaladığını iddia etti.

28 Haziran 2012 Perşembe 17:54A+A-

Birgün Gazetesinde Yer Alan İddia

NE OLMUŞTU?

İran’da Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen okula önceki gün baskın yapıldı. 83 CIA ajanı yakalandı. Rusya’dan gelen bir istihbaratı değerlendiren İran Devrim Muhafızları, İran’ın Kum kenti şehrinde bulunan ve Fethullah Gülen’e ait olduğu belirtilen okula önceki gün gece 00:30’da baskın düzenledi. Prizrenpost, sitesinin haberine göre, baskında 83 CIA ajanı yakalandı. CIA Ajanı olarak tespit edilen kişiler Devrim Muhafızları’nın kampına götürüldüler. İddiaya göre sözkonusu okul, Fethullah Gülen Cemaati tarafından İran’da faaliyet gösteren tek okul olarak biliniyor

Zaman Gazetesinin Cevabı

Yalan haberi manşet yapan Birgün gazetesi, artık dezonformasyon bülteni

Birgün gazetesinin kurulduğu yıllarda sol eğilimli, insan haklarına duyarlı, hak ve özgürlükler için mücadele eden ve yalan haber yazmayan bir gazete idi. Ne olduysa son yıllarda hızlı bir şekilde Aydınlık gazetesi çizgisine kaymaya başladı.

Şimdilerde ise sanki bazı istihbarat örgütlerinin dezonformasyon haberlerini yayınlayan bir karanlık bültene dönüştü. Gün geçmiyor bir yerlerden servis edilen yalanları yayınlamasın.

Bunun son örneği bugünkü manşeti. Birgün bugünkü sayısında İran'da cemaatin okullarına baskın yapıldığı ve orada 83 CIA ajanı yakalandı haberini yapmış. Haber geçen günlerde Twitter'a düşmüş sonra sosyal medyada alay konusu olmuştu. Çünkü İran'da hiçbir tarihte hizmetin okulu olmamıştı. İran, dünyanın her yerinde okul açmaya teşebbüs eden hizmetin İran'da okul açmasına izin vermemişti.

Zaten şii taassubunun yoğunlaştığı, sünni düşünceye hayat hakkı tanımadığı bir ülkede Türkiye'de yaşayan Müslümanlık anlayışına yer olması düşünülemezdi.

Şimdi hangi istihbarat servisi hangi muhabir ajanıyla sızmışsa sızmış zavallı Birgün aslı astarı olmayan bir haberi manşet yapmış. Manşetin dayandığı yalan bu! Yaptıkları Suriye haberine gelince. O da cevap veremeye gelmez bir başka saçmalık.

Yazık ortada ne sol namus kalmış ne de doğruluk! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum