1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Birgün’ün saplantılı haber anlayışına müstesna bir örnek!
Birgün’ün saplantılı haber anlayışına müstesna bir örnek!

Birgün’ün saplantılı haber anlayışına müstesna bir örnek!

Birgün basit iddialarla İHH’yı hedef almış!

10 Haziran 2021 Perşembe 16:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Birgün isimli sol despotizmin başat temsilcilerinden haber sitesi yine kendisinden tiksindiren bir içeriğe imza atmış. İHH’nın IŞİD’e yardım ettiği izlenimini uyandıran haber mahiyeti belli olmayan bir yerden neşet ediyor.

Zaten uyandırılmaya çalışılan izlenimin kendisi uydurma olunca dört başı mamur bir haber beklemek anlamsız. Ancak insan bu kadarını da beklemiyor! 

IŞİD’in kamplarında kaldığını iddia eden birisi mahkemede verdiği tanıklıkta İHH’dan gelen yardım kolilerinden bahsediyor. Spot cümlesinde ise farklı bir ‘uyanıklık’ söz konusu. IŞİD’den maaş aldıklarını dile getiren tanığın sözleri sanki maaşı veren İHH’ymış gibi lanse ediliyor! Katil rejim adına nüfuz gazeteciliği böyle yapılır işte!

İHH’nın açılımı “insani yardım vakfı” olduğu için kendisini ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle görevlendiren bir STK. O dönem IŞİD’in kamplarında kalmakta olan mağdurlar söz konusu ise İHH’nın bu insanlara yardım etmesi kadar normal ne olabilir?

Ancak Birgün gibi yalanı meslek edinmiş bir haber sitesi iseniz muhtaç insanlara yardım edilmesinden bile rahatsızlık duyup ideolojik dezenformasyona başvurabilirsiniz! Eşi ile birlikte İHH’nın yardım kolilerini dağıttıklarını söyleyen kişinin iddiası doğruysa bile buradan yola çıkarak “İHH-IŞİD birlikteliği” intibaı oluşturmak için haysiyet yoksunu olmak lazımdır!

Suriye Savaşı’nda İslamcı korkusundan Suriye halkının isteklerine gözlerini kapatan Türkiye solunun içler acısı hali öküz altında buzağı arayarak siyasi üstünlük elde etme çabasından ibaret. Suriye meselesinde eli kanlı Esed rejimini destekleyerek ahlaki ve meşru zeminini kaybeden zavallılar anca böyle pespaye işler ile uğraşırlar! Yazık!  

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum