1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Bir Halk Kendi Hâlini Değiştirmedikçe..’
‘Bir Halk Kendi Hâlini Değiştirmedikçe..’

‘Bir Halk Kendi Hâlini Değiştirmedikçe..’

"...belli hedeflere ulaşmak için belli manipulasyonların yapılması, yaptırılması tek örnek değildir, her zaman, her toplumda yaşanabilir..."

13 Ekim 2015 Salı 13:53A+A-

Selahaddin E. Çakırgil - ‘Bir Halk Kendi Hâlini Değiştirmedikçe..' / Diriliş Postası

[email protected]

Sosyal değişimlerin ezelî kanunu, Kitabullah’da, Ra’d Sûresi 11. âyette (meâlen) çok net olarak zikredilmektedir: ‘Bir halk kendi hâlini değiştirmedikçe, Allah onların hâlini değiştirmez.’.

Kezâ, Hz. Peygamber (S) de, yine bir benzer kuralı 14 asır önceden belirtiyordu: ‘Nasılsanız, öyle yönetilirsiniz.’.

*

Ankara’daki son korkunç patlamayı hazırlayan hain irade ve asıl hedefi hakkında elbette birtakım tahminler yürütülebilir. Ama, kesin belirlemenin yapılmasının epeyce bir zaman alması da tabîdir. Hattâ, kamuoyunun yatıştırılması ve tatmin olması için alelacele yapılan açıklamaların sonra gerçeği yansıtmadığının anlaşılması hâlinde ödenen faturanın daha ağır olduğu da birçok hadiselerde görülmüştür.

*

Ama, yine de, seçimleri etkileme çabasının bu patlamanın hedeflerinden birisi olduğu söyleyenebilir. Bu bakımdan, AK Parti’nin anketlerde yine de yüzde 42’lerin üstünde görülmesi dolayısıyla böyle bir komplo hazırlanmış olabilir.

PKK yapabilir bunu.. Zâten yapmakta olduğu yığınla eylemler bunun benzeridir.. Kendilerini ‘devrimci’ diye niteleyen bir takım marksist-leninist ütopik odaklar da bu gibi eylemleri yapabilir.. Ya da daha akla hayale gelmez nice gruplar da..

Üstelik, bir takım kimyevî ürünlerden güçlü patlayıcıların nasıl elde edildiğini artık internetlerden bile öğrenmek mümkün..

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>