1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bingöl Saldırısında 4 Gözaltı
Bingöl Saldırısında 4 Gözaltı

Bingöl Saldırısında 4 Gözaltı

Bingöl İl Emniyet Müdürü’ne yönelik silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu şüphesiyle Kayseri'de durdurulan bir otomobilde dört kişi gözaltına alındı.

11 Ekim 2014 Cumartesi 18:22A+A-

Kobani saldırıları sonrasında bölgede teftiş yaparken Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'na düzenlenen saldırıyla ilgili olduğu düşünülen bir otomobil, Kayseri-Ankara yolunda durdurmak istendi. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent girişindeki uygulama noktasında "dur" ihtarına uymayan 06 DH 6784 plakalı otomobili, takip sonucu Kayseri-Ankara karayolunun 30. kilometresinde durdurdu. 

Otomobilde bulunan ikisi kadın biri çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Araç, bomba imha uzmanı ve dedektör köpekle yapılan aramanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

Araç sürücüsü ile yanında bulunan iki kadın ve bir çocuğun Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik saldırı olayıyla ilgisi olabileceği iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

10 Ekim tarihinde Emniyet Müdürü Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin ve Başkomiser Hatipoğlu’na eylemler sırasında hasar gören işyerlerini gezdikleri sırada bir araçtan inen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.

Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Ağır yaralanan Emniyet Müdürü Ürker, Ankara'da tedavi altında. 

Saldırganlar öldürülmüştü

Saldırıdan birkaç saat sonra, Genç ilçesi yakınlarında durdurulmak istenen bir araçta bulunan 4 kişi çıkan çatışmada öldürüldü. Saldırganların kullandığı araçta iki kalaşnikof uzun namlulu tüfek ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Emniyet bu kişilerin failler olduğunu açıklarken, Ürker'i hastanede ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu da, ziyaret sonrası saldırının faillerinin iki saat içinde cezalandırıldığını söyledi.  

 AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT