1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bill Gates’in “çok tehlikeli” sivrisinek projesi(!)
Bill Gates’in “çok tehlikeli” sivrisinek projesi(!)

Bill Gates’in “çok tehlikeli” sivrisinek projesi(!)

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates, bu kez de 'sivrisinek' ile gündemde.

05 Eylül 2022 Pazartesi 19:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Komplo teorileri toplumların düşünce dünyalarını ifsad etmeye devam ediyor. Komploculuk fikir üzerinde kendi hegemonyasını kurarak düşünmeyi imkansız hale getiriyor.

Komploculuğun temel saiklerinden birisi ise her şeyin üzerinde kurucu bir gücün varlığı iddiasına dayanıyor. Bu nokta Müslümanların itikadı açısından oldukça problemli bir durum ortaya çıkartıyor.

Komploların merkezindeki isimlerden birisi ise Bill Gates. Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş adamı Bill Gates, Microsoft şirketinin sahibi. Bill Gates, Ağustos 2019 itibarıyla 110 milyar dolar net değer ile dünyanın en zengin insanıyken, daha sonra bu unvanını Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a kaptırdı.

Bill Gates daha önce kovid aşılarına çip yerleştirmekle suçlanmıştı. Şimdiki suçlama ise sivrisinekler üzerinden yapılıyor. Gates, 18 Ağustos'ta attığı bir tweette Kolombiya’da bilim adamlarının sivrisinek ürettiğini söylemesi üzerine 'planlı salgın' teorileri hızlıca yayıldı.

Kovid salgınını da Bill Gates’in yaydığını düşünen binlerce insan bir sonraki salgının sivrisinekler üzerinden yaşanacağını iddia ediyor. Sivrisineklerin sayısında yaşanan mevsimsel artış da iddia sahiplerinin iddialarını daha korkutucu hale getiriyor.

bill-gates-sivrisinek-projesi-1.jpg

Ancak Bill Gates’in Kolombiya’da bilim adamlarının sivrisinek ürettiğini dile getirmesi işin hiçbir gizli saklı tarafının olmadığının kanıtı niteliğinde. Yapılacak basit bir araştırma dahi fabrikanın amacının sivrisinek kaynaklı hastalıkların yaygın olduğu bölge insanlarının bulaşıcı hastalıklardan korunması olduğunun anlaşılmasını sağlıyor.

Fabrikada üretilen sivrisinekler dang humması, zika, chikungunya ve sarı humma gibi virüsleri insanlara bulaştırmalarını engelleyen Wolbachia adlı bakterileri taşıyor. Yabani sivrisineklerle üremeleri için serbest bırakılarak, bulaşı engelleyecek bakterileri doğal ortama yayıyorlar. Böylece sivrisineklerle yayılan virüslerin azalması hedefleniyor. Veriler de atılan adımların işe yaradığını gösteriyor. ABD’de de kullanılan bu yöntemle Endonezya’da Wolbachia taşıyan sivrisineklerin bölgedeki dang humması vakalarını yüzde 77 ve dang humması nedeniyle hastaneye yatışları yüzde 86 oranında azalttığı saptandı.

Bill Gates ise bu projeye 2004 senesinde maddi kaynak sağlamış. Gates’in “iyilik prensi” olduğunu öne süren yok ancak onu “dark lord/kötülüklerin efendisi” gibi göstermek de çok anlamlı değil.

Her hadisenin anlaşılır bir izahı olmayabilir ama komploların inşa etmeye çalıştığı anlam(sızlık) dünyası insanlık için oldukça sorunlu bir gelecek tasavvuru ortaya çıkartıyor. En başta ise “gizli güç”, “üst akıl” mantığının itikadi olarak sorunlu bir zemine işaret ettiğini unutmamak gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

15 Yorum