1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Biden'dan İsrail'e: "Birleşik Devletler olduğu sürece asla yalnız olmayacaksınız”
Biden'dan İsrail'e: "Birleşik Devletler olduğu sürece asla yalnız olmayacaksınız”

Biden'dan İsrail'e: "Birleşik Devletler olduğu sürece asla yalnız olmayacaksınız”

İşgalciyi ziyaret eden işgalci ABD'nin lideri Joe Biden: “İsrail'in geliştiğini görmek, İsrail'in kurucu babalarının ve annelerinin en çılgın hayallerinin bugün İsrail'in çocuklarının tadını çıkardığı bir gerçekliğe dönüştüğünü görmek inanılmaz" dedi.

15 Temmuz 2022 Cuma 13:01A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i ziyaret etti. İsrail'e düzenlediği gezi kapsamında işgalcinin ekonomik ve siyasi anlaşmalarını takip eden ve destekleyen ABD Başkanı, Filistin işgaline değinmediği konuşmasında İsrailli işgalcileri övdü.

İsraillilere baktığında çölü verimli topraklar haline getiren ve Demir Kubbe’yi inşa eden daha güvenli, daha entegre ve daha özgüvenli bir ulus gördüğünü ifade eden Biden, “Komşularıyla daha iyi ilişkilere sahip insanlar görüyorum. Daha önce barışı sağlamlaştıran ve bunu tekrar yapabilecek bir millet. Asla yalnız kalmayacak bir ulus, çünkü Birleşik Devletler olduğu sürece asla yalnız olmayacaksınız” diyen Joe Biden İsrail'e olan desteğini yineledi. 

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail temasları çerçevesinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Herzog Biden’a "İsrail Cumhurbaşkanlığı Onur Nişanı"nı takdim etti.

“İsrail ve ABD, umut, cesaret ve kararlılık üzerine inşa edilmiş yerlerdir” iddiasında bulunan Biden, “İsrail'in geliştiğini görmek, İsrail'in kurucu babalarının ve annelerinin en çılgın hayallerinin bugün İsrail'in çocuklarının tadını çıkardığı bir gerçekliğe dönüştüğünü görmek benim için inanılmaz” diyerek işgali savundu.

İşgalcinin Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutuna giden Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve eşi tarafından kırmızı halı ile karşılandı.

Biden, Herzog ile görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanlığı Konutu ziyaretçi defterini imzaladı. Biden deftere, "Dostum, iki büyük ülkemiz arasındaki sağlam bağı derinleştirmek için yaptığın her şey için teşekkür ederim. Ortak İrlanda köklerimizden, ortak İsrail sevgimize kadar, kalben ve ruhen birleştik. Dostluğumuz kalıcı olsun ve büyümeye devam etsin! Büyükbabam Finnegan'ın dediği gibi, İrlandalı budur. Tanrı seni korusun” ifadelerini yazdı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum