1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Beyni hastalıklı olan kim?
Beyni hastalıklı olan kim?

Beyni hastalıklı olan kim?

İşgalci Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Doğu Türkistan'daki soykırımı “hastalıklı beyinleri tedavi ediyoruz” diyerek savundu.

13 Şubat 2024 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistan’ı işgali altında tutan Çin yönetimi Türkistan’da etnik, dini ve kültürel soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünya Doğu Türkistan’da bir halkın yavaş yavaş yok edildiğini biliyor ancak Çin’in baskısı o kadar güçlü ki Doğu Türkistan’a gidip yaşananları doğrudan görmek mümkün değil.

Doğu Türkistanlı parçalanmış ailelerin tanıklıkları bölgenin nasıl bir baskı ile karşı karşıya olduğunu kanıtlarken soykırım kampları ile Doğu Türkistan “Çinlileştirilmeye” çalışılıyor. Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ise Doğu Türkistan’daki soykırım kamplarını küstah ifadelerle savundu. Yasadışı imamlar tarafından halkın “beyninin yıkandığını” iddia eden Cui, “hastalıklı beyinleri tedavi etmek” amacıyla “okulların” kurulduğunu söylüyor. 

Soykırım kamplarını “okul” olarak tanımlayan Cui, “gönüllüğün” esas olduğunu söyleyecek kadar da rahatça yalanlar söyleyebiliyor. Kamplarda Doğu Türkistanlıların maruz kaldıkları zulümler BM raporlarında dahi yer aldı. Çin tıpkı Siyonist işgal çetesi gibi yalan ve algı operasyonlarıyla kendini aklayabileceğini düşünüyor ancak dezenformasyonun bir işe yaramadığını Gazze’de bütün dünya öğrendi!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum