1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar Esed, Yüzlerce Çocuğu Yetim Bıraktı
Beşşar Esed, Yüzlerce Çocuğu Yetim Bıraktı

Beşşar Esed, Yüzlerce Çocuğu Yetim Bıraktı

Suriye ordusunun direnişin merkezi Hama’yı tanklarla kuşatıp, sivilleri katletmesinden sonra çok sayıda çocuğun yetim kaldığı bildirildi.

03 Nisan 2012 Salı 05:21A+A-

Despot Beşşar Esad’a bağlı Suriye ordusunun direnişin merkezi Hama’yı tanklarla kuşatıp, sivilleri katletmesinden sonra çok sayıda çocuğun yetim kaldığı bildirildi. Görgü tanıklarından Ebu Abdo da, bölgede baş gösteren açlık sıkıntısının yetim ve sahipsiz kalan çocukları ölüme sürüklediğini belirtti.

Despot Beşşar Esad’a bağlı Suriye ordusunun başlattığı operasyonlar sonrası ailelerini kaybeden yüzlerce çocuk yetim kaldı.

Hatay’a sığınan Suriyelilerin bulunduğu kamptaki görgü tanıklarından biri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Suriye ordusunun Humus’a düzenlediği operasyonlarda, tankların kuşattığı Baba Amr Mahallesi’nde ailesini kaybeden çocukların yıkıntılar arasında sahipsiz kaldığını gördük” dedi.

Görgü tanıklarından Ebu Abdo da, bölgede baş gösteren açlık sıkıntısının yetim ve sahipsiz kalan çocukları ölüme sürüklediğini belirtti. Abdo, sokaklarda sahipsiz kalan ve yaşam mücadelesi veren çocukların toplanarak otobüslerle bilinmeyen yerlere götürüldüğünü ifade ederek, “Bölgedeki aktivistler çocukların asimile edilerek, ilerde Şebbiha kuvvetleri olarak kullanılabileceğinden korkuyor” diye konuştu. Suriye’de olayların başladığı geçen yılın Mart ayından bu yana Humus’ta yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT