1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Beraat Eden İlk İhvan Üyesi
Beraat Eden İlk İhvan Üyesi

Beraat Eden İlk İhvan Üyesi

Mısır’da 3 Temmuz darbesinin ardından tutuklanan Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Kurul üyesi Ali Fethul Bab serbest bırakıldı. Darbeden sonra tutuklanan bir İhvan yetkilisi ilk kez serbest bırakılmış oldu.

25 Nisan 2014 Cuma 12:10A+A-

Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olarak kabul edilen Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Kurul üyesi Ali Fethul Bab askeri darbenin ardından "iki polis merkezini ateşe vermek" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat ederek 8 ay sonra serbest bırakıldı.    

Askeri darbenin ardından güvenlik güçlerinin, İhvan'ın lider kadro ve üyelerine yönelik davalarda ilk kez bir kişi serbest bırakılmış oldu.

Fethul Bab'ın avukatı Usame Sibai, müvekkilinin Kahire'nin güneyindeki "Tebin ve Hilvan karkollarını ateşe vermek" suçlamasıyla yargılandığı iki davadan da beraat ettiğini söyledi.

Sibai, "İlk davadan 20 Şubat'ta, diğerinden ise 16 Nisan'da beraat ederek, Tora Cezaevi'nden polis merkezine gönderilen müvekkilim, bu sabah serbest bırakıldı" dedi.

Fethul Bab, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki göstericilere müdahalesinin ardından Kahire'nin güneyindeki evinden 28 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı. 

Mısır ordusunun 3 Temmuz'da ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yapmasının ardından güvenlik güçleri ülke genelinde İhvan liderlerine yönelik gözaltılar başlatmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Mayıs’ta

26-27 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Mısır halkı bu yıl ikinci kez sandık başına gitmiş olacak.

Ocak ayında yapılan ve katılımın çok düşük olduğu referandum sonucunda yeni anayasa kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kesin tarih belli olmasa da bu yıl içinde genel seçimlerin de yapılması bekleniyor.

Mısır’da darbenin ardından siyasi ve ekonomik istikrarsızlık sürüyor.

Ülkede şiddet Müslüman Kardeşler’in darbe rejimi tarafından "terör örgütü" ilan edilmesinden sonra daha da arttı.

Son olarak Mısır mahkemesi 529 Müslüman Kardeşler üyesini idam cezasına mahkûm etmişti.

Darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Mursi de hakkında açılan dört ayrı davadan yargılanıyor.

(Al Jazeera ve AA)

HABERE YORUM KAT