1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Beninli Bakan, Macron'un dokunduğu omuzunu temizledi
Beninli Bakan, Macron'un dokunduğu omuzunu temizledi

Beninli Bakan, Macron'un dokunduğu omuzunu temizledi

Benin Dışişleri Bakanı Aurelien A. Agbenonci'nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dokunduğu omuzunu eliyle temizleyerek adeta Fransa’nın sömürgeciliğini protesto etmesi büyük yankı buldu.

31 Temmuz 2022 Pazar 07:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyada yer alan görüntülerde Afrika ziyareti kapsamında 27 Temmuz'da Benin'e giden Emanuel Macron, Benin Devlet Başkanı Patrice Talon ile baş başa konuşan Agbenonci’ye yaklaşarak omuzuna dokundu. Benin Dışişleri Bakanı Agbenonci'yi ise dokunulan omzunun tozunu alır gibi Macron’un hareketine tepki gösterdi.

Macron'un eliyle dokunduğu yeri Bakan Agbenonci’nin temizlemesi Fransız basını tarafından yayınlanmazken birçok medya kuruluşu Fransa’ya karşı takınılan bir tutum olarak olayı yorumladı.

 

Birçok sosyal medya kullanıcısı durumu Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un buyurgan olmaya çalışırken "küçük düştüğü" bir olay olarak yorumladı. .

Bir sosyal medya kullanıcısı da videoya yaptığı yorumda, daha önce bir kişinin eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye söylediği "Dokunma bana, kirletiyorsun." sözüne atıfta bulundu.

Uluslararası basın da Macron'un her zaman başkasına çocukmuş gibi davranarak üstünlük kurma çabasında olduğunu bu defa da hüsrana uğradığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT