1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Belçika’da İslamofobik Saldırıların Hedefinde Kadınlar Var!
Belçika’da İslamofobik Saldırıların Hedefinde Kadınlar Var!

Belçika’da İslamofobik Saldırıların Hedefinde Kadınlar Var!

Belçika’da geçen yıl gerçekleşen İslamofobik saldırıların yüzde 76’sının kadınları hedef aldığı bildirildi.

09 Eylül 2018 Pazar 13:13A+A-

Belçika İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIB), 2017’de Belçika’da gerçekleşen İslamofobik saldırılara ilişkin raporunda söz konusu saldırıların yüzde 76 oranla en fazla Müslüman kadınları hedef aldığına dikkat çekti.

AA’da yer alan habere göre saldırıların yoğunluklu olarak ibadet yerlerini hedef alma, kişilere yönelik şiddet, sosyal medya hesaplarında nefret yayma şeklinde gerçekleştiği aktarılan raporda, “Belçika’da her iki günde bir İslamofobik saldırı gerçekleşiyor.” ifadesine yer verildi.

İslamofobi’nin en yaygın olduğu alan yüzde 29 ile internet ortamı olarak kaydedilirken interneti günlük hayat (yüzde 17), eğitim (yüzde 16), iş ortamı (yüzde 14) ve siyaset (yüzde 8) takip etti.

Raporun saldırıya uğrayan kişilerden gelen bilgilerle hazırlandığı belirtilirken özellikle Müslüman kadınların başörtüleri nedeniyle saldırılara uğradığı kaydedildi.

Saldırganların ağırlıklı olarak erkek olduğuna işaret edilen raporda, birçok kişinin saldırılar hakkında sessiz kalması nedeniyle mevcut durumun tam olarak gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum