1. HABERLER

  2. HABER

  3. Batum: "Halk İstiyor Diye Devlet Değişmez"
Batum: Halk İstiyor Diye Devlet Değişmez

Batum: "Halk İstiyor Diye Devlet Değişmez"

CHP'li Süheyl Batum halk başörtüsünün serbest kalmasını istiyor diye devlet düzeninin değişemeyeceğini söyledi.

12 Şubat 2013 Salı 10:54A+A-

CHP’li Süheyl Batum, “Halk istiyor diye devlet düzeni değişmez” diye konuştu.
CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa profesörü Süheyl Batum, kızının başörtüsü takması durumunda buna üzüleceğini söyledi. Üniversitedeki derslerinde başörtüsü takan öğrencilere ayrımcılık yaptığını kabul eden Batum, kızı da olsa bunu yapmaktan geri kalmayacağını söyledi.  Anayasa hukuk profesörü ve CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na gönderdiği Prof. Süheyl Batum, T24’ün sorularını cevaplandırdı.

Halk istiyor diye değiştirilemez

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Süheyl Batum, başörtüsüyle ilgili tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Batum; “Hakim ve öğretmenler dahil kamu çalışanlarının istiyorlarsa başörtüsü kullanmaları serbest olmalı” savunmasına, “Halk istiyor diye devlet düzenini değiştiremezsin” dedi. CHP’li Batum “Kızınız bir gün çat kapı karşınıza başörtüsüyle çıksa tepkiniz ne olur?” sorusuna ise “Üzülürüm” diye cevap verdi.

Kızıma da ayrımcılık yaparım

İşte Süheyl Batum’un “Kızınız bir gün çat kapı karşınıza başörtüsüyle çıksa tepkiniz ne olur?” sorusuna verdiği cevap: “Bilmem, bir gün yaparsa görürüz. Üzüleceğim muhakkak, çünkü istismar ediliyor. Eskiden sıkma başlar yoktu, şimdi bir başörtüsü, bir de altına ayrı bir şey takılıyor. Ama şimdiye kadarki tavrımı öğrencilerime sorabilirsiniz. “Süheyl Batum bize başörtümüzden ötürü, olumlu ya da olumsuz, farklı muamele yaptı” diyen çıkarsa, derim ki “Kendi kızıma da aynı ayrımcılığı yaparım.”

HABERE YORUM KAT

8 Yorum