1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Batman Üniversitesi'ndeki Rezaletin Faturası Öğretim Görevlisi Davut Okçu’ya Kesildi
Batman Üniversitesi'ndeki Rezaletin Faturası Öğretim Görevlisi Davut Okçu’ya Kesildi

Batman Üniversitesi'ndeki Rezaletin Faturası Öğretim Görevlisi Davut Okçu’ya Kesildi

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, soruşturma konusu olan başörtüsü rezaletinin faturasını İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’ya kesti. Rektörlük, ilgili yazıyı basına sızdırdığı gerekçesiyle Okçu’yu görevden uzaklaştırdı!

20 Aralık 2017 Çarşamba 13:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Batman Üniversitesi’nde Dekanlığa gönderilen yazıda dekanlık yönetimi uyarılarak “üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı” belirtilerek “bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesi” talep edilmiş ve "Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim." denilmişti.

Tepkiler üzerine Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş bir açıklama yaparak kendini masum göstermeye çalışmış ancak bakanlığın konuyla ilgili soruşturma açmasına engel olamamıştı.

Soruşturma devam ederken Batman Üniversitesi rektörlüğü ilginç bir karara daha imza attı. Üniversitede ilgili örtünme tarzının bir sorun addedilerek iç yazışmalara konu edilmesi ve engelleme yönünde atılan adımdan hesap sorulması yerine rektörlük meselenin kamuoyu ve basına neden sızdırıldığının peşine düştü! Ve haliyle günah keçisini bulmakta da zorlanmadı. Konuyla ilgili yazışmayı basına ve kamuoyuna sızdırdığı gerekçesiyle İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’yu görevden uzaklaştırmayı kararlaştıran rektörlük bir de “soruşturmanın selameti” açısından bu uzaklaştırma kararını aldığını kaydetti.

Rektörlüğün İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu hakkında verdiği kararın gerekçesi tam olarak şöyle:

8-(1)-002.jpg

Konuyla ilgili önceki haberimiz >>>

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum