1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Şark Kurnazlığında Zirve Yapıyor!
Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Şark Kurnazlığında Zirve Yapıyor!

Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Şark Kurnazlığında Zirve Yapıyor!

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, 28 Şubat’ı hatırlatan genelgesinin kamuoyunda tepki ile karşılanması üzerine panik yaparak olayı manipüle eden açıklamalarda bulunuyor.

19 Aralık 2017 Salı 15:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dekanlığa gönderilen yazıda açıkça dekanlık yönetimi uyarılarak “üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı” belirtilirken ve “bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesi” talep edilirken Rektör Durmuş imzalı yazının sonunda ise açıkça: "Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim." denilerek Dekanlık yönetiminin işlem yapması isteniyor.

Rektörün bu yazılı talebi kamuoyunda tepki görmesi üzerine yeni bir açıklama yaparak “çookk büyüükkk bir tehlikeye” dikkat çekmiş. Memlekette çıkarları, statükoları tehlikeye düşen uyanık bürokratlar, kötü siyasetçiler işlerine gelmeyen bir durumla karşılaştıklarında hemencecik FETÖ damgası vuruyorlar. Nitekim Rektör Aydın Durmuş da aynı ucuz ve komik yönteme başvurarak; “Üniversite öğrencilerini yanlış bilgilendirerek kışkırtmak, bataklığın içine çekmek, öğrenci eylemleri başlatmak için asılsız bilgiler ifşa ederek, üniversitenin ve dolayısıyla ülkenin huzurunu bozmak, öğrencileri ve vatandaşları devlete ve hükümete karşı ayaklandırmak üzere bir tezgâh kurgulanmış ve FETÖ metodu ile düğmeye basılmıştır.” demiş.

Rektör Aydın Durmuş işi sağlama alarak açıklamasında sağlam bir gerekçe daha icat etmeye çalışıyor. Uyanık bürokratlar, kötü siyasetçiler, tetikçi, şantajcı gazetecilerin en çok başvurdukları ikinci bir yöntem olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı referans gösterme yolunu tercih ediyorlar. Nitekim Aydın Durmuş da kamuoyunun yasakçı genelgesine tepki göstermesine “Üniversitemiz rektörünü suçlu göstererek, dolayısıyla rektörü atayan İslam âleminin birliği ve dirliği için durmadan çalışan Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu atamalara gölge düşürmek için algı operasyonları yapılmış ve üniversitemiz tipik FETÖ tuzağıyla karşı karşıya kalmıştır." derken vakayla hiç alakası olmayan bir bağlamdan delil getirerek ne kadar komik ve zavallı duruma düştüğünü göstermekte.

*

REKTÖRLÜĞÜN TEPKİLER ÜZERİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA

7-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum