1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Batman Barosu, Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunacak
Batman Barosu, Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunacak

Batman Barosu, Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunacak

​​​​​​​Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusu yapacaklarını söyledi.

30 Ağustos 2020 Pazar 18:50A+A-

Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusu yapacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ün "Porno çukurunda debeleniyoruz." başlıklı yazısı dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Abdulhamit Çakan yaptığı açıklamada, Özgentürk bugünkü yazısında yer alan ifadelerle bir şehri zan altında bıraktığını işaret ederek, "Gazetecilik ince eleyip sık dokumayı gerektirir. Bir sivil toplum kuruluşunun raporuna veya adli bir istatistiğe dayanmadan bir şehrin tamamını zan altında bırakacak ya da karalayacak bir yazı yazmak gazetecilik değildir. Suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Işıl Özgentürk'ün yazısından bir bölüm:

"Evet, Batman kadın intiharlarının en çok olduğu kenttir. O bölgeyi çok iyi bilen, bir öğretmen dostum şöyle anlatmıştı: “Buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Bu durumdaki genç kızların iki seçeneği vardır: Ya dağa çıkmak ya da kentlerinde görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenerek kurtulmak. Bu nedenle pek çok genç kız umutsuzca kendini kandırır, evlilik hayalleri kurar ve ansızın bürokrat, asker bir başka bölgeye tayin olur gider. Çoğu bekâretini kaybetmiş genç kızlar için intihar, bir kurtuluş olur.”"

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum