1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Batı medyası Siyonist İsrail’in sözcülüğüne soyundu!
Batı medyası Siyonist İsrail’in sözcülüğüne soyundu!

Batı medyası Siyonist İsrail’in sözcülüğüne soyundu!

Batı medyasının önde gelen kuruluşları, Siyonist İsrail’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını görmezden geliyor, Filistinlilerin kendilerini savunmasını ise “İsrail’e saldırı” şeklinde lanse ediyor.

15 Mayıs 2021 Cumartesi 14:10A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Batı medyasının önde gelen kuruluşları, Siyonist İsrail’in günlerdir devam eden Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını görmezden geliyor.

Tarafsız habercilik, medya etiği ve gerçek gazetecilik dendiği zaman mangalda kül bırakmayan Batı medyası, katil İsrail’in şimdiye kadar 39’u çocuk, 22’si kadın olmak üzere 139 Filistinli Müslümanı şehit etmesi karşısında üç maymunu oynamakla birlikte Siyonistleri haklı çıkaran utanç manşetleri de atıyor.

Siyonist polislerin Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa’ya kirli postallarıyla girmesi, işgalcilerin Filistinlilere saldırıları ve katil İsrail’in savaş uçaklarıyla Gazze’ye bomba yağdırmasını nötr bir şekilde haberlere yansıtan malum medya kuruluşları, Filistinlilerin kendilerini savunmasını ise “İsrail’e saldırı” şeklinde lanse ediyor.

İsrail’i “masum” ve “kendini savunuyor” retoriğiyle dünyaya servis eden söz konusu medya kuruluşları, Hamas’ın misillemelerini ise “terör saldırıları” şeklinde yansıtma utanmazlığını sergiliyor.

Örneğin, İngiliz yayın kuruluşu BBC, İsrail’in saldırıları yerine “İsrail-Filistin gerilimi” başlıklarını tercih etti, kendilerini savunan Filistinleri militan olarak tanımladı.

Reuters, Filistinlilerin İsrail güvenlik araçlarını taşladığını ve Kudüs şiddetinin roketli saldırılara neden olduğunu belirtti. İsrail şiddeti yerine “Kudüs şiddeti” söylemi öne çıkarıldı.

ABD merkezli yayın kuruluşu The Associated Press de katil İsrail’in hava saldırılarını “Nedeni bilinmeyen patlama” şeklinde yansıttı.

The New York Post, “Hamas kuvvetlerinin hava saldırıları sonucu 9’u çocuk 20 İsrailli öldü” haberini yayımladı.

The New York Times da Filistinli protestocuların İsrail’i çileden çıkardığını, Filistinli teröristlerin İsrail’e roket fırlattığını öne çıkardı.

DW Türkçe ise İsrail şiddeti yerine “Kudüs’te şiddet” ifadelerini kullandı, Gazzeli çocukların çatışmalarda hayatını kaybettiği ifade edilirken failler görmezden gelindi.

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-26-20.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum