1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başsavcılık: 31 İsmin Tamamına Ulaşıldı
Başsavcılık: 31 İsmin Tamamına Ulaşıldı

Başsavcılık: 31 İsmin Tamamına Ulaşıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından 28 Şubat soruşturması ile ilgili açıklama geldi.

12 Nisan 2012 Perşembe 15:10A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, haklarında gözaltı kararı çıkan 31 ismin tamamına ulaşıldığını, gözaltına alınanların önce Ankara Emniyetine getirileceğini, daha sonra adliyeye sevk edileceğini duyurdu.

28 Şubat soruşturması kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. Bu sabah başlayan ve birçok adreste yapılan aramalar, 28 Şubat döneminde görevde olan askerlerin evlerinde yoğunlaştı.

Arama yapılan adresler arasında 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir'in İstanbul'daki Levent Askeri Lojmanlarında bulunan evi de vardı. Çevik Bir gözaltına alındı.

HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, gözaltı kararlarının 11'i İstanbul, 17'si Ankara, 1'i Niğde 1'i de Çanakkale'de bulunan kişiler için alındığını belirtmişti. Eskişehir’de de 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Karadayı’nın da Evinin Arandığı İddia Ediliyor

28 Şubat Sürecinin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ikametgâhı Fenerbahçe Orduevi'nde de arama yapıldığı iddialar arasında.

Gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli albaylar Yüksel Sönmez, Mustafa Babacan, Necdet Batıran, Orhan Nalcıoğlu ve Aydın Karaşahin'in isimleri var.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı gözaltı listesinde ismi olanların hepsine ulaşıldığını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum