1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başpsikopos'tan Paris Sorusuna Srebrenitsa Cevabı
Başpsikopos'tan Paris Sorusuna Srebrenitsa Cevabı

Başpsikopos'tan Paris Sorusuna Srebrenitsa Cevabı

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Charlie Hebdo saldırısını İslam'la bağdaştıran soruya Bosna'da 7 bin Müslümanı öldüren Hristiyanları hatırlatarak cevap verdi.

24 Ocak 2015 Cumartesi 12:33A+A-

İngiltere'nin Canterbury bölgesinin Başpiskoposu Justin Welby, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısıyla ilgili sorulan soruya, Hristiyanların gerçekleştirdiği Srebsenitsa katliamıyla cevap verdi. 

New York Times'a röportaj veren Başpiskopos Welby, Paris'te düzenlenen Charlie Hebdo saldırısıyla ilgili gelen bazı soruları da cevapladı. Röportajı yapan kişinin saldırıyı İslam'la bağdaştırmasına karşı çıkan Başpiskopos, Bosna'da 7 bin Müslüman'ın Hristiyanlar tarafından katledilmesini hatırlattı. 

Muhabirin, "Paris saldırısının ardından, İslam'ın bir barış dini olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunda cevap veren Welby şu ifadeleri kullandı:

"Bu çok karmaşık bir soru ve Hristiyan olarak bizler ahlaki zemindeki duruşa riayet etmek durumundayız, bizim sahip olduğumuz şey ince ahlaki çizgidir. 20 yıl öncesinin Balkanlarına gitmek durumundayız ve orada Srebrenitsa'da Hristiyanların 7 bin Müslümanı katlettiğini göreceğiz. Bu yüzden, taş atmak için acele etmek yerine camdan bir evde oturduğunuzu hatırlamanız gerekir. Dünyada şu an birçok inanış ve gelenek mevcut ve bunlar, 'Bir şeyleri değiştirmemiz, bir şeyleri çok hızlı değiştirmemiz gerek ve bunun için de kullanılacak yol şiddetten geçiyor' diyorlar. Şiddete bulaşanları bu yola sevk eden bazı İslami gelenekler ve uygulamalar var, ancak Hristiyan uygulamalarında da bunlar mevcut. Cevap, tekil bir olaydan hareketle bir dini toptan kınamak değildir ancak bu olay da hiç yaşanmamış gibi hareket etmek de cevap değildir."

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum