1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Başörtüsünü Çıkarsa da Kaydı Yapılmasın!"
Başörtüsünü Çıkarsa da Kaydı Yapılmasın!

"Başörtüsünü Çıkarsa da Kaydı Yapılmasın!"

Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu imzalı bir belgeye göre, başörtülü adayların başlarını açsa dahi avukat olmasının önlenmesi isteniyor.

21 Aralık 2011 Çarşamba 10:57A+A-

Kararla ayrıca, sokakta başörtüsü takan avukatların tespit edilip kurumlara alınmaması gerektiği vurgulanıyor.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi'nde (SEM) başörtülü avukat adaylarının staj dersleri ve bilgilendirme toplantılarına alınmamasıyla ortaya çıkan skandalla ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

Skandal belgeye göre, başörtülü olduğu tespit edilen avukat adaylarının baroya kabul edilmemesi gerektiği belirtiliyor.

SEM Yürütme Kurulu tarafından oybirliğiyle alınan ve İstanbul Barosu'na da gönderilen yürütme kurulu kararına göre 'bu giyim tarzı' diye ifade edilen başörtülü avukat adaylarının, İstanbul Barosu'na kabul edilmemesi isteniyor.

Kararda şu ifadelere yer veriliyor: "Bu giyim tarzını tercih eden stajyer adaylarının baromuz staj listesine yazılmamaları hususunun düşünülüp değerlendirilmemesi için konunun İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'na iletilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir."

“AVUKAT DÜRÜST VE GERÇEKÇİ OLMALI!”

4 Şubat 2008 tarihine ait SEM Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Berra Besler imzasını taşıyan karar, perukla derslere giren avukatlar için alınmış. Kararın içeriğinde yer alan cümleler dikkat çekici.

Avukatın her şeyden önce dürüst ve gerçekçi kimliğe sahip olması gerektiği, başörtülü avukatların ise bu kimlikte olmadığı iddia ediliyor.

Başörtüsü yasağı nedeniyle perukla staja giren avukatlara yine meslek eğitimine aykırı davrandıkları nedeniyle derse girme yasağı getiriliyor.

SEM, başörtüsü sorununu kökten çözmek amacıyla baro yönetiminde görüşülmesi için oybirliğiyle alınan şu öneriyi dile getiriyor: "Avukatların bu tür olayların yaşanmaması için, bu giyim tarzını tercih eden stajyer adaylarının baromuz staj listesine yazılmamaları hususunun düşünülüp değerlendirilmemesi için konunun İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'na iletilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.''

“SOKAKTA BAŞÖRTÜ TAKANLAR TESPİT EDİLSİN!”

Şule Dağlı’nın Zaman’daki haberine göre ayrıca kararda, sokakta başörtüsü takan avukat adaylarının tespit edilip bu kişilerin avukatlık yapmasının engellenmesi de isteniyor.

Bu belge İstanbul Barosu'nun başörtülü avukatlara yönelik uyguladığı ayrımcılık konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT