1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtüsü Her Yerde Özgür Olsun Diye Eylem
Başörtüsü Her Yerde Özgür Olsun Diye Eylem

Başörtüsü Her Yerde Özgür Olsun Diye Eylem

Özgür-Der: Başörtüsü tüm okullarda, her yerde serbest bırakılmalıdır. Bunun için 6 Eylül Cumartesi günü 14.00’te Fatih Saraçhane Parkında olacağız.

05 Eylül 2014 Cuma 21:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kemalist ideolojik dayatmanın ve bürokratik oligarşinin en zalim yansımalarından biri olan başörtüsü yasağı konusunda AK Parti hükümetleri döneminde üniversitelerden kamu hizmetlerine kadar pek çok alanda özgürlük ortamının genişletilmesine yönelik hayati adımlar atıldı.

2012 yılı sonunda yapılan düzenlemeyle de 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine ilişkin olarak başörtüsü yasağı kısmen kaldırılmış, tüm okullarda seçmeli Kur’an derslerine katılan ve İmam Hatip Okullarına devam eden kız öğrencilere başörtüleriyle eğitim görme hakkı tanınmıştı. Bu şekilde yeni açılan İmam-Hatip Ortaokullarında ve İmam-Hatip Liselerinde başörtüsü sorunu ortadan kalkarken, orta ve lise düzeyindeki diğer tüm okullarda ise korunmuştu.

Özgür-Der: Başörtüsü Her Yerde Özgür Olsun!

Ne var ki, sorun hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Bazı alanlarda ısrarla sürdürülen çekingen tutumları, neye hizmet ettiği anlaşılamayan erteleyici yaklaşımları kabullenmek mümkün değil.

Özgür-Der, yeni hükümetten, yeni bir eğitim-öğretim döneminin eşiğinde, özgürleşme süreci önünde ciddi engellerden birini teşkil eden MEB yönetmeliğindeki yasakçı zihniyet kalıntısı sınırlamayı kaldırmasını talep ediyor.

Kızlarımızın Rablerine teslimiyetin bir gereği olan başörtüsü emrini yerine getirirken yasakçı, işgüzar öğretmen ya da idarecilerin baskı ve dayatmalarıyla mücadele etmek durumunda kalmalarına artık son verilmelidir.

Bu vebalden kurtulmak için Hükümet yetkilileri yasağa yasal kılıf oluşturan "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" içinde yer alan “okul içinde baş açık” ifadesi yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan kaldırmalıdır.

Konuyla ilgili Özgür-Der tarafından 6 Eylül Cumartesi günü 14.00’te Fatih Saraçhane Parkında yapılacak etkinliğe davetisiniz.

basortusu-ozgurder.jpg

HABERE YORUM KAT