1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtülüye stajı engelleyen zihniyete dava
Başörtülüye stajı engelleyen zihniyete dava

Başörtülüye stajı engelleyen zihniyete dava

Nezaket Akbulut isimli üniversite öğrencisine başörtülü olduğu için staj yaptırmayan okul müdürünün 10 yıla kadar hapsi istendi

23 Mart 2023 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Sabah’ın aktardığına göre geçen yıl İstanbul Kâğıthane'deki bir koleje staj başvurusu yapan psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü 3. sınıf öğrencisi Nezaket Akbulut'u (22), okulun yönetmelik ve kurallarını gerekçe göstererek başörtüsünü çıkarmadığı takdirde kabul edemeyeceklerini söylediği iddia edilen okul müdürü Özlem Öztoprak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, okul müdürü hakkında 'kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Öztoprak'ın iddianameye giren ifadesinde; staj işlerine genel müdür Buket Hanım'ın baktığını söyleyerek odadan ayrıldığını söylediği yer aldı. İddialar araştırılmaya devam ediliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da “çağdaş yobazlık” diyerek tepki gösterdiği iddialar Türkiye’de değişmez bir gerçekliğe işaret ediyor. Başörtüsü gibi İslami semboller üzerinden Müslümanların değerlerine karşı nefret duyan bir kesim kendisini bu düşmanlık üzerinden tanımlıyor.

Uzun süredir devam muhafazakar parti iktidarında bu kesim bir takım tavizler vermek durumunda kaldı. Ancak düşmanlık o kadar güçlü bir saplantı ki 20 yılda ortadan kaldırılması mümkün olmayan ideolojik yönelimlerden güç alıyor. Durum böyle olunca şu şartlarda başörtüsüne nefret kusanların olası bir iktidar değişimi durumunda ne yapacaklarını kestirmek iyice güçleşiyor…

HABERE YORUM KAT