1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan'dan Suriye ve İran Açıklaması
Başbakandan Suriye ve İran Açıklaması

Başbakan'dan Suriye ve İran Açıklaması

Başbakan Erdoğan, Ankara'da iftar yemeğinde Suriye, İran, PKK ve Kürt sorunu hakkında konuştu.

07 Ağustos 2012 Salı 22:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Ankara'daki iftar yemeğinde konuştu.

Konuşmasında Suriye'deki olaylara da değinen Erdoğan, Esed rejiminin hiçbir çıkış yolunun kalmadığını söyledi. Esed'in atadığı başbakanı bile ülkeyi terk edip Ürdün'e sığındığını hatırlatan Erdoğan, "Artık sona yaklaşıyor. Esed ve arkadaşlarının önünde, halkın isteklerini kabul etmekten başka bir yol kalmadı. Komşu ülkeleri tehdit etmek Esed ve yönetimine bir şey kazandırmaz." diye konuştu.

''İRAN'IN AÇIKLAMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ''

İftar yemeğinde İran Genelkurmay Başkanının devrim muhafızlarına ait bir siteden Suriye'deki bu kanlı gelişmelerin sorumlusunun Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olduğunu söylemesi düşündürücü ve üzüntü verici olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin nükleer dahil birçok konuda İran'ın her zaman yanında olduğunu söyledi.

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'nin Devrim Muhafızları sitesinde yayınladığı açıklamada "Sıra Türkiye'ye de gelecek" demiş ve Suriye'de yaşananlardan Türkiye'yi sorumlu tutmuştu. Firuzabadi'nin açıklamalarına Türkiye Dışişleri Bakanlığı da gün içinde sert bir tepki vermişti.

 

PKK SALDIRILARI ve OPERASYONLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

PKK’nın Ramazan ayında yaptığı son saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını, manevi değerlere saygı göstermediğini söyleyen Erdoğan, örgütün, kazanamayacağını bile bile mensuplarını intihara gönderdiğini ifade etti.

Bölgede yürütülen operasyonlarda şu ana kadar Şemdinli'de 115 örgüt elemanının etkisiz hale getirildiğini anlatan Erdoğan, telsiz konuşmalarında Kandil'in yaralı militanların infaz edilmesini istediğini hatırlatarak, "İnsanlıktan nasibini almamış bu insanlar vicdanlarını yitirmişlerdir" diye konuştu.

CHP'nin Meclis'i “terör” konusunda toplama girişimini de oyun olarak değerlendiren Erdoğan, AK Parti'nin bu oyuna gelmeyeceğini söyleyerek, MHP'nin de CHP'ye çanak tutmamasını istedi.

MEDYAYI DA UYARDI 

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda asla ve asla geri adım atmayacağını söyleyen Erdoğan, konuşmasında medyayı da uyararak, PKK propagandasının yapılmamasını istedi. Bu konuda yazılan her cümlenin örgüt için propaganda anlamı taşıdığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Yaklaşık 30 yıldır sadece kalleşçe saldırılar yapmakla sadece askerimizi, polisimizi, güvenlik ve istihbarat birimlerimizi hedef almakla kalmıyorlar. Onunla birlikte masum canlarla, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi ve toplumsal barışı da hedef alıyorlar.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum