1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan: Akacak Kanın Sorumlusu Demirtaş
Başbakan: Akacak Kanın Sorumlusu Demirtaş

Başbakan: Akacak Kanın Sorumlusu Demirtaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın güvenlik paketine ilişkin yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

09 Aralık 2014 Salı 16:35A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu Polonya ziyareti dönüşü uçakta açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinden rahatsız olan çok çevreler olduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu "Demokratik taleplere açığız ama şiddete karşıyız" dedi. 

Silahların bırakılması ve Türkiye'nin terk edilmesi konusunda gerekli adımların atılmadığına işaret eden Davutoğlu HDP Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın güvenlik paketine ilişkin "güvenlik paketini sokakta engelleriz"  açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş güvenlik paketi ile ilgili "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumdan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra 'elinde taş vardı' diyecek" açıklamasını yapmıştı. 

'DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI SORUMSUZCA' 

Demirtaş'ın açıklamalarının sorumsuzca olduğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Uyarıyorum. Dökülecek her türlü kandan Demirtaş sorumludur. Değişiklik yok, kamu düzeni Demirtaş'a da lazım " şeklinde konuştu.

'HER TÜRLÜ MASKEYİ İNDİRİRİZ' 

"Paralel yapıyla örgüt birlikte hareket ediyor" diyen Başbakan Davutoğlu, "Örgütün nerede kimlerle nerede görüştüğünü biliyoruz. Her türlü maskeyi indiririz" dedi.

'CHP İLE PARALEL YAPI İŞBİRLİĞİ İÇİNDE' 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile paralel yapının işbirliği içinde olduğunu da iddia etti.

NTV

HABERE YORUM KAT