1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Barzani: "PYD ve PKK Tam Olarak Aynı Şeydir"
Barzani: "PYD ve PKK Tam Olarak Aynı Şeydir"

Barzani: "PYD ve PKK Tam Olarak Aynı Şeydir"

IKBY Başkanı Mesut Barzani, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye yapılacak herhangi bir yardımın PKK'ya destek anlamı taşıdığını belirterek, "PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir" dedi.

23 Mart 2016 Çarşamba 13:43A+A-
Barzani, Al Monitor internet sitesine yaptığı açıklamada, ABD ve PYD arasındaki askeri ve siyasi ilişkilerin gelişmesine ilişkin "PYD'ye yapılacak herhangi bir yardım PKK'ya destek anlamı taşıyor. PYD ve PKK'nın tam olarak aynı şeydir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Barzani, "ABD, PYD ve PKK'nın aynı şey olduğunun farkında değil mi?" sorusuna karşılık ise "Onlar da çok iyi biliyor, ancak çok iyi bildiklerini dile getirmek istemiyorlar. Bildiğiniz üzere bizim de, ABD'nin de önceliği DAEŞ ile mücadeledir. Bu yüzden görmezden gelmeye çalışıyor olabilirler" yorumunu yaptı.
 
"Erdoğan'ın Kürt sorununu birçok kişiye göre daha iyi anladığını fark ettim"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununa bakış açısının birçok kişiden farklı olduğunu tespit ettiğini belirten Barzani, bu konuda şunları kaydetti: 
 
"Erdoğan Başbakan olduğu zaman Erbil'e gelip, Kürtler'in inkar politikasının sona erdiğini söyleyen kendisiydi. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Erdoğan ile birçok defa bir araya geldik ve Erdoğan'ın Kürt sorununu birçok kişiye göre daha iyi anladığını fark ettim. Erdoğan'dan duyduklarımı daha önce kimseden duymadım."
 
AA
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT