1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ‘Barzani: Görevi Devretmeye Hazırım!’
‘Barzani: Görevi Devretmeye Hazırım!’

‘Barzani: Görevi Devretmeye Hazırım!’

Partilerle bir araya gelen Başkan Barzani, toplantıda birkaç defa görevi devretmeye hazır olduğunu söyledi.

27 Ocak 2016 Çarşamba 11:00A+A-

Partilerle biraraya gelen Başkan Barzani, toplantıda birkaç defa görevi devretmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Türkmen Cephesi Parlamenteri (ITC) Aydın Maruf, Başkan Mesud Barzani’nin, başkanlık görevini teslim etmeye hazır olduğunu dile getirdiğini söyledi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan 22 siyasi parti temsilcisinin katılımıyla Barzani başkanlığında, bugün Erbil’in Pirmam (Selahaddin) ilçesindeki Başkanlık Ofisi’nde, düzenlenen toplantı sona erdi.

  

Aydın Maruf, “Başkan Mesud Barzani, toplantı boyunca birkaç defa başkanlık görevini bırakmaya hazır olduğunu söyledi” diye konuştu.

 

Maruf, “Toplantı oldukça olumlu geçti. Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan siyasi kriz konusunun araştırılması için KYB, KDP ve İslami Birlik Partisi’nden (Yekgırtu) oluşan bir komisyon kuruldu” dedi.  

 

Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesinde yaşanan ekonomik ve siyasi krizden dolayı derin üzüntü duyduğunun çok açık olduğunu söyleyen Aydın Maruf, “Sayın Barzani, toplantıya katılanlare, ‘Başkanlık görevini üstlenen biri varsa buyursun, ben de onu desteklerim’ dedi” şeklinde konuştu.

 

Toplantıya katılan hiçbir tarafın sesini çıkarmadığını söyleyen Maruf, “Sayın Barzani özellikle 23 Haziran’da yapılan toplantıyı da sert bir dille eleştirerek, bu toplantının sözkonusu sorunları tetiklediğini söyledi” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan bir kaynak, bir hafta sonra başka bir toplantının yapılacağını dair karar alındığını söyledi.

 

Toplantıda, siyasi tarafların hükümetin reform kararlarını destekledikleri belirtilerek, en kısa zamanda memurların maaşlarının ödenmesi talebinde bulunulduğu kaydedildi.

 

Toplantıda şu isimlerin hazır bulunduğu bildirildi:

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Yardımcısı ve KYB Genel Sekreteri 1. Yardımcısı Kosret Resul, Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, KYB Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar, Yekgırtu Genel Sekreteri Muhammed Ferec, KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ve politbüro üyesi Mahmud Muhammed.

  

Değişim Hareketi (Goran) 24 Ocak’ta, davet mektubu kendilerine ulaşmadan, İslami Topluluk Partisi (Komel) ise toplantıya katılamayacaklarını duyurmuştu.

 

RUDAW

HABERE YORUM KAT