1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 'Barış gücüne' katliamcı komutan
'Barış gücüne' katliamcı komutan

'Barış gücüne' katliamcı komutan

Rusya’nın Karabağ'daki 'Barış Gücü' komutanlığına atadığı Rüstem Osmanoviç Muradov’un Suriye ve Ukrayna’da eli binlerce mazlumun kanına bulaşmış bir katil olduğu ortaya çıktı!

12 Kasım 2020 Perşembe 23:45A+A-

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan kalıcı ateşkesin yürürlüğe girmesinin hemen ardından Moskova’dan Karabağ’daki barış gücü birliklerinin komutanlığına bir atama yapıldı. Rus ordusu Güney Askeri Bölge Komutan Yardımcısı, Korgeneral Rüstem Muradov Karabağ barış gücü komutanlığına atandı.

Dağıstan’ın Derbent bölgesinin Çınar köyünde dünyaya gelen Rüstem Osmanoviç Muradov 1990 yılından bu yana Rus ordusunda çeşitli görevlerde yer aldı. Rusya’nın Suriye’deki iç savaşa Beşar Esed rejiminin yanında müdahil olması ile Suriye’de görev yapan Muradov, Moskova’nın Suriye’de sivilleri de bombaladığı pek çok askeri operasyonu yönetti. Aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde Donbas bölgesindeki sınır alanlarındaki askeri faaliyetleri de yöneten Muradov 2017 yılında Putin tarafından Rusya’nın Kahramanı madalyası ile ödüllendirildi.

Rusya’nın doktriner askeri okulları olarak bilinen Kazan Suvorov Akademisi, Leningrad Yüksek Kombine Silah Komuta Okulu ve Genelkurmay askeri akademisinde eğitim alan Rüstam Muradov Putin’in en güvendiği askerler arasında gösteriliyor. Muradov aynı zamanda Türkiye ile Rusya’nın Suriye’deki ortak devriyelerinde Rusya’yı temsilen görev aldı. Hakkındaki profil çalışmalarında Muradov’un Dağıstan bölgesindeki İslamcı örgütler ve çatışma süreçlerinden etkilendiği ve bu çatışmalara son vermek amacıyla Rus askeri okuluna gittiği ifade edilmektedir.

Muradov’un aslen Dağıstan bölgesindeki Derbent çevresinde yaşayan Tabasaran olarak anılan genel olarak Sünni Müslüman bir etnik gruba üye olmasına karşılık Rus askeri sistemi içinde değiştiği ifade ediliyor. Suriye’de askeri polis olarak Çeçenistan’da Putin desteği ile yönetimi elinde tutan Ramazan Kadirov’a bağlı Çeçenlerin kullanılması fikrinin de Muradov’a ait olduğu iddia ediliyor. (actafabula.net)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum