1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baransu'nun Tutukluluğa İtirazı Reddedildi
Baransu'nun Tutukluluğa İtirazı Reddedildi

Baransu'nun Tutukluluğa İtirazı Reddedildi

Balyoz belgelerini yayımladığı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Baransu’nun itirazı, “Tutukluluk halini sonlandıracak yeni delil yok” gerekçesiyle reddedildi.

16 Mart 2015 Pazartesi 16:56A+A-

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun Balyoz belgelerini temin ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına ilişkin itiraz reddedildi. Baransu'nun avukatları geçtiğimiz hafta tutuklamaya itiraz etmişlerdi. Avukatların itirazının yanı sıra, Baransu da mahkemeye 11 sayfalık ek savunma göndermişti. İtiraz önce, tutuklama kararını veren 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tutuklama kararının yerinde olduğunu bildirdi. Bunun üzerine itiraz bir üst hakimlik olan 6. Sulh Ceza'ya gönderildi.

MAHKEME: YENİ DELİL YOK

 

İtirazlar bir hafta sonra sonuçlandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş, Gizli Belge Temin Etmek suçlamasından tutuklanan Baransu'yla ilgili, 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararının usul ve yasaya göre yerinde olduğunu belirterek, Baransu'nun serbest bırakılması talebini reddetti. Mahkeme gerekçesinde, "Dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT