1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'teki Gösterilerde 18 Kişi Yaralandı
Bangladeş'teki Gösterilerde 18 Kişi Yaralandı

Bangladeş'teki Gösterilerde 18 Kişi Yaralandı

Bangladeş'te muhalefet partilerinin salı günü başlattıkları genel greve destek veren göstericilerle güvenlik güçleri arasında çakın çatışmalarda 18 kişi yaralandı.

19 Aralık 2013 Perşembe 20:44A+A-

Bangladeş'te Milliyetçi Parti (BNP) önderliğindeki muhalefet partilerinin salı günü başlattıkları genel grev devam ediyor. 

Genel greve destek veren göstericiler, başkenti diğer bölgelere bağlayan anayollarla demiryollarında barikatlar kurdu, bazı araçları ise ateşe verdi. Şehirlerarası otobüs ve tren seferleri de gösteriler nedeniyle iptal edildi.

Geçen hafta liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edildiği Cemaat-i İslami Partisi de başkent Dakka'nın doğusundaki Demra ve Maniknagar bölgelerinde gösteri düzenledi.

Bangşal, Silhet ve Satkira'da göstericilerle güvenlik güçleri arasında çakın çatışmalarda ise en az 18 kişi yaralandı. 

BNP önderliğindeki 18 siyasi partiden oluşan ittifak, salı günü 5 Ocak'ta yapılması planlanan genel seçimin iptali talebiyle 72 saat boyunca demiryolları ve deniz dahil olmak üzere tüm ulaşım sisteminin bloke edilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Grevin ilk gününde çıkan çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirmişti. 

Muhalefet partileri, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa etmesini ve herhangi bir partiden gelmeyen, tarafsız bir hükümetin kurulmasını talep ediyor.

Muhalefet ittifakının kara, tren ve su yollarını kapatmaya yönelik eylem planı

Bangladeş'teki ana muhalefet partisi Bangladeş Ulusal Partisi'nin (BUP) başını çektiği 18 partiden oluşan muhalefet ittifakı, ülkedeki kara, tren ve su yollarını ulaşıma kapatmaya yönelik eylem planını sürdürüyor.

BUP Daimi Komisyonu üyesi Nazrul Islam Han, Dakka'da basına verdiği brifingde, yeni başlayacak eylemle 21 Aralık Cumartesi yerel saatle 06.00'dan itibaren ülkedeki kara, tren ve su yollarının 83 saat ulaşıma kapatılacağını duyurdu..

Bangladeş'te 5 Ocak 2014'te yapılacağı ilan edilen genel seçimin ertelenmesi ve seçime, yeni oluşturulacak, hiçbir partiye bağlı olmayan bağımsız bir hükümetin kontrolünde gidilmesi talebiyle hükümet karşıtı eylemlerini sürdüren muhalefet ittifakı, 17 Aralık'ta da kara, tren ve su yollarını ulaşıma kapatmaya yönelik 72 saatlik bir eylem başlatmıştı. Muhalefet ittifakının başlattığı eylem yarın yerel saatle 06.00'da sona erecek.

Muhalefet ittifakının 26 Kasım'dan itibaren düzenlediği toplam 4 ayrı eylem sonucu ülkedeki kara, tren ve su yolları yaklaşık 18 gün boyunca ulaşıma kapandı.

AA

HABERE YORUM KAT