1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te İdam Sonrası İlk İcraat
Bangladeş’te İdam Sonrası İlk İcraat

Bangladeş’te İdam Sonrası İlk İcraat

Bangladeş'te Hükümet, muhalif televizyon kanalı "Islamic TV"yi kapattı

16 Aralık 2013 Pazartesi 21:57A+A-

Muhalif "Islamic TV" kanalının hükümet tarafından kapatıldığı belirtildi. Merkezi başkent Dakka'da bulunan, 24 saat yayın yapan "Islamic TV" Cemaat-i İslami'nin kanalı ve muhalefetin sesi olarak biliniyor.

Bangladeş'in 1971'de Pakistan'a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi sırasında işlenen suçların araştırılması için Bangladeş hükümeti tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezası, temyiz mahkemesinde idama çevrilmişti. Bangladeş'in İslami değerleri savunan en büyük partisi olan Cemaat-i İslami'nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hükümetin yargı kurumu aracılığıyla muhalifleri sindirmeye çalıştığını vurgulamıştı.

Muhalefetteki Cemaat-i İslami, hükümetin gelecek yıl yapılacak seçimler için yargıyı siyasete alet ettiğini, toplumsal ayrışmaya neden olduğunu ve yargılamanın uluslararası hukuk standartlarına hiçbir şekilde uygun olmadığına dikkati çekiyor.

Molla'nın idamından sonra Cemaat-i İslami taraftarları ülke genelinde protestolara başlamış, polis göstericilere karşı zaman zaman aşırı güç kullanmış, olaylarda ölen ve yaralananlar olmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT