1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı
Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı

Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı

Başbakan Erdoğan, Abdulkadir Molla'nın idamına ilişkin ''Bangladeş tarihin affetmeyeceği tarihi bir yanlış yaptı. Bangladeş halkına sabır temenni ediyorum'' dedi.

13 Aralık 2013 Cuma 16:32A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Maalesef Bangladeş, tarihin affetmeyeceği tarihi bir yanlış yaptı. Dünyada bu tür yargılamaların, duygusal yargılamaların artık bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle vurgulamak istiyorum. Bangladeş halkına sabır temenni ediyorum ve siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir ve demokrasi mücadelesinden yılmamak gerekir" dedi.

Erdoğan, İzmir Karşıyaka Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "Bangladeş'te tüm girişimlerimize rağmen, dün sabah saatlerinde Bangladeş Başbakanını aramamıza rağmen, kendisinden 65 yaşındaki Abdülkadir Molla'yı idam etmemeleri noktasındaki ricamıza rağmen... 'Biz idamları kaldırdık. Biz de idam yok ve Bangladeş'in geleceğinden endişe ediyoruz' dedik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünebiliyor musunuz? Hükümetlerde bulunmuş, 60'lı yıllardaki bir şeyin hesabını soruyorlar ve bugüne kadar bir adım atılmıyor. Hükümetlerde bulunmuş ama Bangladeş'in ayrılması olayına, bunlara karşı çıkmaları nedeniyle ve belli bir kendilerine gerekçe uyduruluyor. Bu gerekçenin ne denli hakikat olup olmadığını bilmek, anlamak mümkün değil. Ondan sonra Abdülkadir Molla 'Ben af dilemem, çünkü benim suçum yok' diyor ve dün akşam saatlerinde kendisini idam ediyorlar.

Ben, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. 'Şu anda ne kadar daha var' diye sorulduğunda kendilerine, verdikleri cevap, 'Çok siyasi tutuklu var. 300  kadar da bu şekilde idamla yargılanacak isim var' diyorlar. Dün, kendisiyle yaklaşık 45 dakika kadar konuştuk. Cumhurbaşkanımız daha mahkeme başlamadan kendilerine bir mektup yazmıştı. Dışişleri Bakanım değişik ülkelere, BM Genel Sekreteri dahil, ABD Dışişleri Bakanı dahil, hepsine de bunu iletmiş olmasına rağmen... Maalesef Bangladeş, tarihin affetmeyeceği bir yanlışı yaptı. Biz kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz ama artık dünyada bu tür yargılamaların, duygusal yargılamaların artık bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle hatırlatmak, vurgulamak istiyorum."

(AA)

HABERE YORUM KAT