1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz'da Ordudan Atılma İşlemleri Durduruldu
Balyoz'da Ordudan Atılma İşlemleri Durduruldu

Balyoz'da Ordudan Atılma İşlemleri Durduruldu

Balyoz Davası'ndan mahkum olan ve cezaları Yargıtay tarafından da onaylanan askerlerin ordudan atılması işlemlerinin durdurulduğu belirtiliyor.

10 Mart 2014 Pazartesi 18:09A+A-

Balyoz Davasında yargılanan 128 general, amiral, albay, yarbay, binbaşı ve yüzbaşının Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılması, emekli edilmesi ile sivil cezaevine gönderilmesi işlemleri durduruldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi, Adalet Bakanlığı'nın oluru ile yeniden yargılamaya ilişkin belirsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar söz konusu subaylarla ilgili işlemler yapılmayacak.

Hürriyet Gazetesi'nin askeri kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, "Milli orduya kumpas kuruldu" açıklamaları doğrultusunda 17 Aralık sonrası ortaya çıkan 'yeniden yargılama' ihtimali nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Haklarında verilen cezalar 9 Ekim 2013 tarihli Yargıtay kararıyla da onanan 128 muvazzaf subayın, olası bir yeniden yargılamada haklılıklarının ortaya çıkması halinde mağdur olmaması ve hak kaybı yaşamaması için emeklilik ile ilişik kesme ve askeri cezaevine nakil işlemlerinin durdurulması talep edildi.

HABERE YORUM KAT