1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Hâkimine Tehdit Mektubu
Balyoz Hâkimine Tehdit Mektubu

Balyoz Hâkimine Tehdit Mektubu

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, mahkeme üyelerine yönelik tehdit mektupları geldiğini söyledi.

10 Mart 2012 Cumartesi 09:42A+A-

 

Silivri'de görülen dünkü duruşmada söz alan tutuklu sanık Albay Mustafa Önsel, geçen hafta mahkemeye gelen bir mektupta kendisi hakkında beyanların yer aldığını belirterek, bu mektupta, yargılanan bazı sanıkların isimlerinin bulunduğunu aktardı.
 
Önsel, "Şiddetle reddediyorum. Doğruların arasında provokatif, manipülatif bilgiler eklenmiş. Amaç, arkadaşlarımızın arasında bizleri küçük düşürmek. Mektubu yazan, sanıklardan birinin yakını gibi gözüküyor.'' diye konuştu.
 
Mahkeme Başkanı, mahkemeye yönelik de bu şekilde mektuplar gönderildiğini belirterek, mektubun sanıklar tarafından gönderilmiş gibi yazıldığını söyledi. Diken, "Biliyorum ki bu mektubu gönderenler sizlerden biri değil. Benim, hâkim beylerin isimlerine de tehdit mektupları gönderiliyor. Biz onları gereğinin yapılması için savcılığa gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan mahkeme, esas hakkındaki mütalaa için savcıya süre verdi. Ayrıca Ergin Saygun'un sağlık durumunun cezaevinde bulunmasına elverdiğine ilişkin Adlî Tıp Kurumu raporunun GATA'ya ve gereğinin yerine getirilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildi.
 

HABERE YORUM KAT