1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Davasında Tahliye Kararı
Balyoz Davasında Tahliye Kararı

Balyoz Davasında Tahliye Kararı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde karar verdiği Balyoz Davası sanıklarının tahliyesini kararlaştırdı.

19 Haziran 2014 Perşembe 16:07A+A-

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği"ne karar verdiği, Balyoz Planı davasından hüküm giyen cezaevindeki tüm sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP Milletvekili Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 237 sanık hakkında "yargılamanın yenilenmesi"ne karar verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk ve hükümlülükte geçirdikleri süre dikkate alındığında infazın devamının mağduriyete yol açacağını belirterek, bu sanıkların infazının da durdurulmasına hükmetti.

Mahkeme, cezaevinde bulunan hükümlülerin tahliyesini kararlaştırdı.

3 hükümlünün tahliye yazıları cezaevlerine yazıldı

Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, Balyoz Davası'nda hüküm giyen sanıklar hakkında verdiği "infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi" kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

İlamat İnfaz Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, AA'ya yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hükümlülerin tahliyeleri için işlemleri yürütüyoruz. Tahliye yazıları yazıldı. Ankara'daki cezaevlerinde bulunanlardan, başka davadan hüküm giyen Ahmet Zeki Üçok, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Şafak Yürekli dışındakiler tahliye edilecekler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Üçok, Alevcan ve Yürekli ile birlikte Balyoz Davası'ndan hüküm giyen Sincan F Tipi Cezaevinde MHP Milletvekili Engin Alan ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'nın da arasında bulunduğu 21, Mamak Askeri Cezaevinde ise 47 kişi bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum