1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balıkesir'de "Paralel Yapı" Operasyonu: 13 Gözaltı
Balıkesir'de "Paralel Yapı" Operasyonu: 13 Gözaltı

Balıkesir'de "Paralel Yapı" Operasyonu: 13 Gözaltı

Balıkesir'de, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, “hazırladıkları projelerle devletten aldıkları paraları usûlsüz harcadıkları” ve “terör örgütüne para aktardıkları” iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 13:49A+A-

Alınan bilgiye göre, Balıkesir'de Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve savcılıklara yapılan ihbarlar doğrultusunda başlatılan soruşturma çerçevesinde martta bazı dernek ve kamu kurumlarının hazırlayıp hayata geçirdiği milyonlarca liralık projeler incelemeye alındı.

Hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda projelerinde usûlsüzlük olduğu iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlendi. Operasyonda, dernek yöneticisi ve projelerde imzası bulunan devlet memurlarından oluşan 13 kişi gözaltına alındı.

Derneğin, projeler kapsamında aldığı 186 bin lirayı usûlsüz harcadığı ve “terör örgütüne para aktardığı” öne sürüldü.

“Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, güveni ve görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçlarından gözaltına alınan 13 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Balıkesir'de, BİMER ve savcılıklara yapılan ihbarlar doğrultusunda cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, martta, bazı dernek ve kamu kurumlarının hazırlayıp hayata geçirdiği milyonlarca liralık 20 Avrupa Birliği (AB) projesiyle Balıkesir Üniversitesi’nde yapılan inşaatlara ilişkin aynı firmanın kazandığı 7 ihaleyle ilgili inceleme başlatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT