1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bakan Koca: Aşılar birkaç gün gecikebilir
Bakan Koca: Aşılar birkaç gün gecikebilir

Bakan Koca: Aşılar birkaç gün gecikebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’deki koronavirüs alarmı nedeniyle aşıların birkaç gün gecikeceğini duyurdu.

28 Aralık 2020 Pazartesi 00:57A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de koronavirüs (corona virüs) vakalarının hızlı bir şekilde artmasının ardından aşıların birkaç gün rötarlı gelebileceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden aşı sevkiyatına ilişkin bir video paylaşan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Pekin’deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir.

Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

BU GECE GELECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, Çin aşısının Türk insanında yüzde 91,25 etkili olduğunu duyurarak, şunları söylemişti:

Üreticilerin depolarında hazır olarak bizden gelecek habere göre bir aksilik olmazsa Pazarı Pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. İnanıyorum ki bugün millet olarak bu darlık zamanından genişlik günlerine geçişimizin habercisi olacak.

ÇİN'DE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Çin'de koronavirüs vaka artışı nedeniyle başkentteki tüm semtlerde "acil durum"a geçildiği ve virüsün görüldüğü yerleşim yerleri ve köylere giriş-çıkışların kapatılacağı açıklandı.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT