1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli’den İdam ve Cumhuriyet Gazetesi Operasyonu Açıklaması
Bahçeli’den İdam ve Cumhuriyet Gazetesi Operasyonu Açıklaması

Bahçeli’den İdam ve Cumhuriyet Gazetesi Operasyonu Açıklaması

İdam tartışmasına dair "AKP hazırsa MHP dünden vardır" diyen Bahçeli, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ile ilgili olarak ise, "Özgürlük demek millete küfretmek demek değildir" dedi.

01 Kasım 2016 Salı 11:30A+A-

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gülen örgütü ile mücadelede hükümetin arkasında oldukları mesajı verdi. Ancak Bahçeli, mağduriyet haberlerinin giderek arttığına ve örgütün siyasetteki ayağıyla ilgili bir şey yapılmadığına da dikkat çekti.

"Herhangi bir suçu olmayıp, işi, mesleği ve ekmeği elinden alınanların feryat ve figanları toplumsal güven ve huzur açısından büyük risktir. İktidarın daha sabırlı, soğukkanlı, adaletin ruhuna uygun hareket etmesi başlıca dilek ve tavsiyemizdir. Hükümet gittikçe ağırlaşan, yaygınlaşan ve herkesi vurmaya başlayan FETÖ'yle mücadele sürecinde, hukukun temel ilkelerinden ayrılmamalıdır. Zabıt katibine, garsona, şıracıya, hizmetliye, ebe ve hemşireye kadar inen, ama hala siyaset ayağına değmeyen, üst mevkilere dokunmayan FETÖ ile mücadelenin bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür."

'Getirin idam hazırlığınızı'

İsim vermeden Hürriyet gazetesinde yapılan David Keynes röportajını da hatırlatan Devlet Bahçeli, "FETÖ operasyonlarının sulandırılmak istendiğini" öne sürdü. Partisinin tüm terör örgütlerinin amansız düşmanı olduğunu belirten MHP lideri, sözü gündemdeki idam tartışmalarına getirdi.

"Madem idam cezasına ihtiyaç vardır. Madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden civardır. Şimdi söz ve hamle sırası AKP'dedir. Getirin hazırlığınızı, gösterelim hainlere dünyanın kaç bucak olacağını."

Cumhuriyet gazetesine operasyon

"Her alanda FETÖ ve PKK'nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulmaması neden birilerini rahatsız etmektedir? Adında Cumhuriyet olup da Cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülmeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek demek değildir. Özgürlük demek maneviyata sataşmak, mukadderat saldırmak hiç değildir. Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar, Türk milletinin safında duramayanlar, önce zihniyetlerini gözen geçirmeli, sonra da özeleştiri yapacak cesareti gösterebilmelidir."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT