1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli'den Anayasa Komisyonu Mektubuna Olumlu Yanıt
Bahçeli'den Anayasa Komisyonu Mektubuna Olumlu Yanıt

Bahçeli'den Anayasa Komisyonu Mektubuna Olumlu Yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa çalışmaları kapsamında komisyonun yeniden toplanmasına ilişkin gönderdiği mektuba olumlu yanıt verdi.

27 Şubat 2016 Cumartesi 23:39A+A-

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Meclis'te temsil edilen 4 partinin genel başkanına, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili gönderdiği mektuba ilk yanıt, MHP Genel Başkanı Bahçeli'den geldi. 

Bahçeli, yanıtında, "MHP'nin mevcut anayasanın toplumsal ihtiyaç ve beklentilerini karşılayarak azami mutabakatla değiştirilmesi hususunda 24. dönemde ve bu dönemde aziz millete taahhütleri çerçevesinde tavrını ortaya koyduğunu ve bu uzlaşmayı temin edecek girişim ve tutumu sergilediğini" belirtti. 

"Zatıalinizin daha önceki dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından akamete uğratılmış Anayasa Uzlaşma Komisyonunun yeniden teşekkülü amacıyla başlattığı girişime öncelikle MHP olumlu cevap vermiştir" ifadesini kullanan Bahçeli, 12 Ocak 2016 tarihli Meclis Başkanlığına bildirilen yazıyla daMHP'nin komisyon çalışmalarında benimseyeceği tutumun ana parametrelerinin paylaşıldığını aktardı.

Bahçeli, şunları kaydetti: 

"Maalesef, yeni dönemde kurulan komisyonun henüz çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi safhasında MHP dışında meydana gelen tartışma ve tutumdan dolayı esasa girilememiş olması, beklentilerimizi karşılamamıştır. MHP olarak tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının sonuç vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olmayacağını düşünüyoruz. MHP olarak anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini, anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim. Bu konudaki fikir ve tutumumuzu, 23 Şubat 2016 tarihindeki grup toplantısında da belirtmiştim. Bu mülahazalarla MHP'nin 4 partinin oluşturacağı Anayasa Uzlaşma Komisyonunda anayasa yapım çalışmalarının sonlandırılması için olumlu çabalarını ve katkılarını sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eder, saygılar sunarım." 

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT