1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Türkiye ABD'nin 53. Eyaleti Değildir
Bahçeli: Türkiye ABD'nin 53. Eyaleti Değildir

Bahçeli: Türkiye ABD'nin 53. Eyaleti Değildir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’nin 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin açıklamasını eleştirdi, “Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir.” dedi.

13 Eylül 2016 Salı 16:43A+A-

Al Jazeera'de yer alan habere göre, MHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yapan ABD Büyükelçisi’ni eleştirdi.

Bahçeli, “Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, millî ve gururlu bir devlettir.” ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği’nin Açıklaması

28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından, “Türkiye'nin güneydoğusunda bugün gerçekleşen olaylarla ilgili açıklama” adıyla Türkçe ve İngilizce bir not paylaşılmıştı.

Açıklamada şöyle denilmişti:

“Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğusundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye’nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddî destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukukî süreç ve Türk Anayasası’nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz.”.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum