1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahçeli: Sığınmacıları hedef alanlar haddi aştı
Bahçeli: Sığınmacıları hedef alanlar haddi aştı

Bahçeli: Sığınmacıları hedef alanlar haddi aştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sığınmacılar hakkında dezenformasyon üreterek kaos oluşturmaya çalışanların “haddi aştığını” ifade etti.

20 Eylül 2023 Çarşamba 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) sonrası basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında sığınmacı meselesine de değinen Devlet Bahçeli, insani bir tavır alış göstererek sığınmacıları hedef alanların haddi aştığını belirtti:

“Türkiye’nin toplumsal yapısını tahrip edip sığınmacıları iç karışıklık çıkarmak için kullanarak ülkemizin hassasiyetleriyle oynamayı siyaset yapmak zannedenler hadlerini aşma noktasına gelmiştir. Sığınmacılar üzerinden sipariş edilmiş bir kavga ortamı ithal ederek şiddet içeren bir gerilimin ortamını yaratmak isteyenler gemi azıya almışlardır. Bu gelişmelere rağmen adalet ve hakkaniyeti, eşitlik ve hürriyeti, huzur ve emniyeti bir insan hakkı gören bunun da fevkinde Allah’ın bir lütfu ve ihsanı kabul eden bir inançla dünyayı Türkçe okumanın gayretindeyiz.”

Sığınmacıların durumunu insan haklarıyla ilişkili olarak ele alan Bahçeli inanç değerlerine de vurgu yaparak ırkçı çetelerin hadsizliğini ifşa ediyor. Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturmak isteyen çetelere karşı yaptığı vurguyla Devlet Bahçeli’nin bu sözleri takdiri hak ediyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum