1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahçeli malum çizgisini koruyor bakalım iktidar koruyabilecek mi?
Bahçeli malum çizgisini koruyor bakalım iktidar koruyabilecek mi?

Bahçeli malum çizgisini koruyor bakalım iktidar koruyabilecek mi?

MHP Genel Başkanı’ndan “Esed” çıkışı!

22 Kasım 2022 Salı 14:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’da darbeci Sisi ile el sıkışırken fotoğrafının çekilmesi haklı olarak yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Bu tartışmalardan güç alan iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yıllardır sürdürdüğü pragmatist yaklaşımın tipik bir örneğini sundu.

Devlet Bahçeli, Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Sisi'nin ardından Esed ile de görüşülmesi gerektiğini şu sözlerle kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile kurduğu temas doğrudur. Devam ettirilmelidir. Bununla da kalmamalı Beşşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır."

Bahçeli’nin siyaset anlayışında ahlak ve adaletin belirleyici olmadığı bilinen bir gerçek. 28 Şubat’tan bu yana politikadaki varlığını koruyabilmek için türlü ittifakların içine giren bir kimseden tutarlı ve ahlaklı bir tavsiye beklemek safdillik olacaktır.

“Sisi ile görüşüldü Esed ile de görüşün” söyleminin Devlet Bahçeli tarafından dile getirilmiş olması atılacak olası adımların ne kadar büyük hatalara gebe olduğunun kanıtıdır! Devlet Bahçeli için Esed’in bir katil olması hiçbir şey ifade etmez. Onunla görüşmek için mecburiyet dahi gereksizdir. Çıkarlar söz konusu ise herkesle görüşülebilir!

Bahçeli’nin bu açıklamalar sebebiyle kendi çizgisinde tutarlı olduğunu söylemek mümkün. Asıl mesele iktidarın halklardan yana olan insani çizgisinde tutarlı olup olamayacağıdır!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum