1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Karanlık mihraklar yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşıyor
Bahçeli: Karanlık mihraklar yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşıyor

Bahçeli: Karanlık mihraklar yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşıyor

MHP Genel Başkanı Bahçeli, karanlık mihrakların bir yanda Türk-Kürt ihtilafını kaşımanın, diğer yanda da yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşımanın hevesine kapıldığını belirtti.

13 Ağustos 2021 Cuma 19:12A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, provokasyona müsait iklimi lehlerine çevirmek ve fitne ateşini körüklemek için harekete geçen karanlık mihrakların bir yanda Türk-Kürt ihtilafını kaşımanın, diğer yanda da yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşımanın hevesine kapıldığını belirtti.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önce Konya Meram’da sonrasında Ankara Altındağ’da yaşanan elim olayların kaygı ve kuşku uyandırdığını ifade etti.

Altındağ’da bıçaklanarak yaşamını yitiren Emirhan Yalçın için başsağlığı dileğinde bulunan Bahçeli, Altındağ’da sığınmacılara yönelik saldırılara ilişkin, “Toplumsal huzuru bozmak için farklı mecralardan tahrik ve ajitasyona kalkışanların bağlantıları da mutlaka araştırılmalıdır.” ifadesini kullandı.

Bahçeli, “Provokasyona müsait iklimi lehlerine çevirmek ve fitne ateşini körüklemek için harekete geçen karanlık mihrakların bir yanda Türk-Kürt ihtilafını kaşımanın, diğer yanda da yerli-sığınmacı gerilimini şiddet alanına taşımanın hevesine kapılmışlardır.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ciddi risk altında olduğunu aktaran Bahçeli, birçok şehirde tezgahlanan oyunlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in rol oynadığını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum