1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: “Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık”
Bahçeli: “Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık”

Bahçeli: “Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık”

MHP lideri Devlet Bahçeli "Ne mutlu bizlere ki, inançlıyız, ilkeliyiz, iradeliyiz, istekliyiz, itibarlıyız... Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesaretteyiz. Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık." dedi.

28 Mart 2022 Pazartesi 15:28A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da 3 gün boyunca sürecek belediye başkanları toplantısına katıldı. Partilileri ile bir araya gelen Bahçeli ilkeli olmaktan ve bukalemun tavırlar sergilemediklerinden bahsetti. 

Toplantıda belediye başkanlarına seslenen Bahçeli, MHP teşkilatının samimi olduğunu söyleyerek, "Hırslarına boyun eğen, ben merkezli hayat çemberine sıkışan, siyasete ve mahalli idareler yönetimine kayıp-kazanç merceğinden, ikbal-çıkar prizmasından bakan hiç kimse bizi anlayamaz. Bu tiplerle aynı yerden baksak da gördüğümüz farklıdır. Biz dünya saltanatına değil, milletimizin sevdasına talibiz. Çünkü biz, “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyen fedakar vicdanlarız, aynı şekilde ilkeli ve tutarlı Türkiye sevdalılarıyız. Belediye yönetimlerinde ayrımcılık olmaz. Dar kadroculuk olmaz. Kayırmacılık, partizanlık olmaz, olmamalıdır. Bir belediye başkanı, yöresinin en mağdur insanını mutlu ve huzurlu insan yapasıya kadar rahat uyku bile uyuyamaz. Mesele sadece park, bahçe, yol yapmak değildir. Elbette bunlar da olacaktır, ancak insan merkezli bir belediyeciliğin temel ilkesi uzanacak el bekleyen kim varsa onun yanında bulunması, onun derdiyle dertlenip sevincine ortak olmasıdır. İnsandan kopmuş bir siyaset anlayışının ve belediye yönetiminin zaman içinde çatısının çökmesi kaçınılmaz bir hayat ve sosyoloji gerçeğidir.” dedi.

Şovenist söylemler ile belediyecilik anlayışlarına değinen Bahçeli siyaseten çürümüş bir yapıya sahip olduklarını kabul etmiyor. Şiddet diline başvuran, şiddete başvuran polislerin alınlarından öpen, siyaseten iktidarda olmak adına birçok defa siyasi söylemlerini değiştiren Bahçeli, bukalemun siyasetçilerden olmadıklarını iddia etti. Sosyal medyada ise Devlet Bahçeli'nin geçmişte dile getirdiği söylemleri sürekli değiştirdiği yönünde eleştiriler yapılırken Bahçeli'ye geçmişte söylediği sözleri anımsatıldı.

Bahçeli, “Biz tarafız, hakikatin, haysiyetli yaşamın tarafındayız. Biz tarafız, milli birlik ve dayanışmanın tarafındayız. Biz tarafız, kardeşliğin, kucaklaşmanın, kader ortaklığının tarafındayız. Vicdanımız müsterih, vakarımız müftehir düzeydedir. Verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Yüzümüzü kızartacak bir ilişki ağı içinde bulunmadığınız gayet nettir. Ne mutlu bizlere ki, inançlıyız, ilkeliyiz, iradeliyiz, istekliyiz, itibarlıyız, elbette sonuna kadar Türk milletinin emrinde ve hizmetindeyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesaretteyiz. Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık. Menfaatperestliğe tamah edip milletimize sırt çevirmedik. Millet dedik, zilletin foyasını ortaya çıkardık. Cumhur dedik, müstesna bir ittifak ahlakıyla Türkiye’yi muhafaza ve müdafaa ettik.” dedi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum