1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Anayasa Çalışmalarında Önemli Ölçüde Mesafe Katedildi
Bahçeli: Anayasa Çalışmalarında Önemli Ölçüde Mesafe Katedildi

Bahçeli: Anayasa Çalışmalarında Önemli Ölçüde Mesafe Katedildi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa çalışmalarına ilişkin “Önemli ölçüde mesafe katedildi. Yakın bir sürede, TBMM Anayasa Komisyonu’na geleceğini tahmin ediyorum. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir.” dedi.

29 Kasım 2016 Salı 14:10A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, AK Parti’nin önerisinin daha önce MHP’ye ulaştığını hatırlattı.

AA’da yer alan habere göre, MHP ve AK Parti’nin konuya ilişkin görevlendirdiği hukukçuların uzun süre çalıştığına dikkat çeken Bahçeli, “Önemli ölçüde mesafe katedildi. Yakın bir sürede, bir iki pürüz de aşıldıktan sonra, TBMM Anayasa Komisyonu’na geleceğini tahmin ediyorum. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir.” diye konuştu.

Bahçeli, Anayasa çalışmalarında Cumhurbaşkanı’nın partisiyle bağı noktasında ortaya çıkan pürüze ilişkin yorumları nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye, “Bir iki ufak pürüz demiştim, herhâlde o kapsamda aldınız.” karşılığını verdi.

“OHAL’e Desteğimiz Tamdır”

Bahçeli, bir soru üzerine, 15 Temmuz’un kökü kazınıncaya kadar, PKK, Gülen örgütü, DHKP-C, IŞİD gibi örgütler Türkiye’den atılıncaya kadar OHAL’in devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin istikrar ve huzura kavuşmasının önemine dikkat çeken Bahçeli, “OHAL’in devamı ve süresi hükûmeti ilgilendiren bir konudur. Eğer bunlarda başarı sağlandığına inanıyorlarsa kaldırmayı düşünebilirler. Ama MHP olarak OHAL’e desteğimiz tamdır ve devamından yanayız.” dedi.

Referandumun OHAL şartları durumunda mı olması gerektiği sorusuna da Bahçeli, “OHAL olduğu zaman her gün evinizden çıkıyorsunuz, gazeteye geliyor, çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz, bir takım teşebbüslerde bulunuyorsunuz. Bir ara da sandığa gidip oyunuzu verebilirsiniz. Mahsurlu tarafı neresi yani?” değerlendirmesinde bulundu.

“İdam Cezasıyla İlgili Kanun Teklifi TBMM’ye Taşınmalıdır”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Avrupa Parlamentosu madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlandırılması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok, AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT