1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bahçeli: 40 Milletvekilimizle İktidarın Yanındayız
Bahçeli: 40 Milletvekilimizle İktidarın Yanındayız

Bahçeli: 40 Milletvekilimizle İktidarın Yanındayız

Bahçeli, “Gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkân tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Meclis’te temsil edilen 40 milletvekilimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağız.” dedi.

19 Temmuz 2016 Salı 14:59A+A-

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.Ortak açıklamada, ilk önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu. Bahçeli'nin ifadeleri şöyle:

“Sayın Başbakan bizleri bilgilendirerek önümüzdeki günlerdeki değerlendiremelere ışık tutacak bilgiler vermiştir. 15 Temmuz'da başlayan ve Türkiye'yi karanlığa götürecek darbe girişimi hükûmetin kararlı duruşu sayesinde çok kısa sürede engellenmiştir. Bu siyasî kurumlar arasında dayanışmayı geliştirmiştir. Çok kısa süre içerisinde darbenin tehlike boyutundan uzaklaştığı hissedilmektedir. Toplumumuzda rahatlama olmuştur.”.

“40 Milletvekilimizle İktidarın Yanındayız”

“Bu konuyla ilgili siyasî iktidarın alabileceği, darbenin bütün unsurlarını ortadan kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkân tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Meclis’te temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın başbakanımıza bir kez daha ifade ettik. Türkiye bir beladan kurtulmuştur. Sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum.”.

“Süreç Başarıyla Tamamlanmıştır”

Başbakan Yıldırım ise, desteğinden dolayı Bahçeli'ye teşekkür etti:

“15 Temmuz gecesi ülkemizin geleceğine, demokrasisine ve millî iradesine yönelik darbe kalkışmasını milletimizin kararlılığı ve cumhurbaşkanımızın dirayetiyle Allah'a şükür etkisiz hâle getirmiş bulunuyoruz. Darbeyle ilgili süreç milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır. Ancak işimiz bitmemiştir. Az önce sayın Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var. İstiyoruz ki bu ve buna benzer acıları bu millet yaşamasın, geleceğimiz karartılmasın.

Bu girişimin ilk anından itibaren bu konuda yapılacak her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmiş ve milletimizin birliği yönünde irade ortaya koymuştur. Sâdece destek değil meydanlarda biz de olacağız demiştir.

Tabî bundan sonra yapacak işlerimiz var ve Türkiye'de artık gerek bölücü terör gerek darbe girişimleri halkın gündeminde olmaktan çıkarılacaktır.

Bir kez daha sayın genel başkanımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum. Ülkemizde tabî ki farklılıklarımız var ama farklı olmayan bir şey var; hepimizin gözlerinden akan yaşların rengi aynı. O yüzden ülkemizin bekâsı için bu konuda gereken fedakârlığı yapmak da biz sorumlu konumdaki kişilerin görevi olmaktadır.

Baştan beri Milliyetçi Hareket Partisi bu hassasiyetleri göstermiştir. ‘Mesele memleket olunca gerisi teferruattır.’ anlayışını görmekten memnun oldum.”.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT