1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bağışlar PDY'ye Yakın Kuruluşlara Aktarılmış
Bağışlar PDY'ye Yakın Kuruluşlara Aktarılmış

Bağışlar PDY'ye Yakın Kuruluşlara Aktarılmış

Sivas merkezli "FETÖ/PDY" operasyonunun, Kur'an kursu ve cami yaptırmak için bağışlanan para ve arsaların, PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığına dair iddialar üzerine başlatıldığı öğrenildi.

09 Aralık 2015 Çarşamba 15:37A+A-

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "Hayırsever vatandaşların dini duygularının istismar edilerek arsalarının paralel yapıya kazandırılması, imam hatiplere tahsis edilmiş arsa ve okulların kumpas yoluyla "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" yapılanmasındaki kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan A.E, H.B, S.E, E.Ş, A.Y, A.P, T.K, B.B, M.D, A.I, F.K. ve İ.B'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyonun, "Şüphelilerin, okul arazisi olarak tahsis edilen yerleri yardım derneklerine sızan ve yönetimi ele geçiren yandaşları sayesinde PDY'ye yakın kuruluşlara aktardıkları; hayırseverlerden toplanan bağışlarla imam hatip, Kur'an kursu ve cami yaptırmak için kurulan derneklere bağışlanan para ve arsaların, PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı, arazilerin bedelinin sahte evraklarla ödendiği" iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Sivas merkezli 4 ilde 8 Aralık Salı günü düzenlenen operasyon kapsamında aralarında eğitimci, dernek yöneticisi, emekli kamu görevlisi, esnaf, şirket sahibi ve yöneticisinin bulunduğu Sivas'tan 9, Ankara, İstanbul ve Erzincan'dan birer kişi, gözaltına alınmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT